december

Behind the scenes december

December, wat een maand. Een feestelijke maand die niet heel feestelijk aanvoelde. Toch hebben we geprobeerd er wat feestelijks van te maken. Want elke dag gebeurt er wel wat moois. Een vlinder die voorbij vliegt, de kat die lekker bij je kruipt, een vriend die langskomt of de zon die even lekker naar binnen schijnt. Ongemerkt maak je echt heel veel mooie momenten mee.

Voor mij begon de maand ziek op de bank. Wat voelde ik me beroerd. Verkouden en gewoon totaal niet lekker dus zat ik van vrijdag tot en met woensdag op de bank snuffie en suffie te zijn. Ik doe dan echt totaal niks, geen bladzijde gelezen, gewoon voor me uit gestaart en niks gedaan. Wat heb ik daar een hekel aan maar het was niet anders.

Gelukkig op tijd “hersteld” voor de bruggenloop. Wat was het weer tof om door Rotterdam heen te rennen. Na de race liepen we richting de grote gel M en dan dat uitzicht dat is wel echt fantastisch. Wat hou ik van dat uitzicht, lopend richting een bord eten nog even het stadion bewonderen.

Het hele jaar door ontvang ik pakketjes van uitgeverijen. Ik ben ze daar enorm dankbaar voor en daarom heb ik een aantal een bedankje gestuurd. Iedereen een ander pakketje en sommige dezelfde. Het is iets waar ik al een tijdje mee bezig ben. Kaarten, boekenleggers en magneetjes. Ik heb van een aantal al een leuke reactie terug gehad. Een klein presentje, een kleine moeite voor alles wat ik het afgelopen jaar heb gehad.

De afgelopen maand zijn er veel blogs online gekomen. Bijna dagelijks. Dit kwam omdat er aardig wat recensies nog online moesten komen. Soms wist ik alleen niet waar ik de tijd of concentratie vandaan moest halen. Alles leidde me een beetje af in huis. Er was veel te doen in huis maar ik wilde ook mijn recensies schrijven van de boeken die ik las. Toen vond ik een fijne plek. In de keuken. Ik hoor nog wel alles in huis en ben redelijk bij alles betrokken maar ik wordt veel minder afgeleid en werk daardoor sneller en geconcentreerd.

De voorbereidingen voor volgend jaar zijn ook al in volle gang voor de blog. Want de voorjaarsbrochures zijn weer binnen gekomen en die worden doorgespit. Doorgespit voor de tips, boeken die ik aan wil vragen, die ik moet kopen en welke ik in de gaten wil houden. A.W. Bruna had er zelfs Read it’s bij gedaan.

Ondanks dat onze maand zo raar begon doordat ik ziek op de bank lag hebben we gelijk erna de kerstboom naar beneden getrokken en opgetuigd. Meestal doe ik dit alleen maar dit jaar deden we dat gezellig samen en dat vond ik wel heel leuk. Voor mijn vriend niet heel gemakkelijk met een gebroken vinger maar het was leuk om samen te doen.

Onze boom heeft dit jaar een thema en die heeft mijn vriend verzonnen. Thema blauw/zilver. Dus heel de boom in blauw en zilver. De slingers, de lampjes, de ballen alles in het thema. Eerst was ik daar niet echt blij mee want ik heb altijd een explosie van kleur. Nu de boom staat ben ik er erg blij mee hoe hij eruit ziet.

Het was afgelopen maand niet echt koud koud dus kon ik gewoon met een vest en een sjaal om naar buiten en perfect weer om mijn hoed weer eens op te hebben. Mijn rode hoed, een van de beste aankopen dit jaar en nog in Parijs gekocht ook.

Dit jaar ben ik echt goed verwent met kerstpakketten. Rianne maakte een lekker snoeppakket, van Just Keep Running een pakket met allemaal fijne ontspan en sportspullen en van mijn werk een heel eet/vreetpakket et veel lekkers.

Kerst… Ja natuurlijk met Home Alone 2 en eten. Volgend jaar gaat het een betere kerst worden. Waren we blij dat mijn vader uit het ziekenhuis was, waren we nog niet compleet want Rianne was ziek. Maar het belangrijkste we hebben kerst gevierd en rustig aan gedaan. Ik heb fijne films gezien, lekker gelezen en veel geslapen.

De laatste dagen van dit jaar breken aan dat betekend een paar terugblikken die eraan gaan komen. Ik kijk terug op mijn hardloopjaar, leesjaar en op het afgelopen jaar. Terugblikken is altijd leuk en goed want dan besef je wat je allemaal bereikt hebt het afgelopen jaar. Soms vergeet je waar je dat jaar begonnen bent.

Bewaren