Behind the scenes januari

Behind the scenes januari

Een kijkje achter de schermen, bij anderen vind ik dit altijd erg leuk om te zien. Je krijgt hierdoor meer met het blog, de persoon achter de blog, het wordt menselijker dan alleen maar recensies en foto’s plaatsen. In Behind the scenes januari geef ik een kijkje in afgelopen maand, hoe ik foto’s maakte voor mijn blog op een onmogelijke manier, wat ik heb te stellen met twee rode monsters in huis en waar ik blog.

De bovenstaande foto is voor elke (boek)blogger denk ik wel herkenbaar. Niet thuis zijn terwijl er een pakketje voor je was. Nog erger als je dus niet weet wat het is, op dat moment wil ik niets liever dan direct het pakketje hebben. De volgende dag wordt het dan voor de persoon die thuis is wachten met weggaan tot het pakketje er is.

Laten we maar beginnen met het kleinste rode monster wat bij ons in huis rond loopt. Ze miept alles bij elkaar als je haar optilt maar wanneer ze bij je wilt liggen beweeg je dan maar niet want dan wil ze heel graag wel de aandacht, een eigen willetje enorm. Lezen met Mevrouw Mieps bij me is leuk en gezellig. Ik moet ook blijven zitten dus lees ik gemakkelijk veel meer dan ik van plan was. Ik moet alleen opletten want mijn boek neerleggen zit er niet bij want dan is hij van haar. Ze zit, ligt of staat enorm graag op boeken. Zo graag dat ik er zeker nog een aparte blogpost aan ga besteden. Hierboven zie je hoe ze beslag heeft genomen van De Sparkle. Dit boek kan je winnen op mijn blog, kijk even bij de recensie hoe je kans maakt op De Sparkle.

Blogposts voorbereiden doe ik meestal in mijn notitieboekje maar soms schrijf ik ze ook gelijk uit op de computer of laptop en natuurlijk moeten ze daar ook uitgewerkt worden. Het liefst doe ik de foto’s bewerken achter mijn bureau en posts schrijven lekker in mijn stoel met de laptop op schoot. Het komt ook voor dat ik eten sta te koken met mijn laptop en notitieboekje erbij. Waarom? Ik ben dan zo mijn tijd vergeten en we krijgen honger maar ik zit dan nog zo lekker in mijn schrijfflow dat ik tijdens het eten maken het probeer af te maken. Voor mijn gevoel gaat het eten klaar maken veel sneller dus dat is zeker fijn want ik vind het zo saai eten klaar maken.

Pakketjes uitpakken is bij ons thuis altijd leuk. Ik ben benieuwd naar de inhoud en Donder Doosje is benieuwd naar hoe groot het doosje is. Kan hij erin, erdoor, erop, er vervelend mee zijn. Wanneer hij een doosje heeft lijkt hij wel weer een kleine kleuter terwijl hij toch alweer bijna zeven is. Probeer hem maar niet uit het doosje te halen want je krijgt een enorme pets, de doos is van hem.

Door het donkere weer en de winter waardoor het na vijf uur al donker is ben ik wat foto’s maken betreft gewezen op het weekend. Wanneer het zonnetje lekker schijnt kan dit gewoon midden in de woonkamer. Op donkere dagen probeer ik een plekje voor het raam te vinden. Dat is nog best lastig want zo veel ruimte is daar niet. Ik wurm me tussen twee stoelen en pak een doos om mijn foam platen op neer te leggen. Je ziet hier hoe ik Hij is van mij van Chnouk Thijssen fotografeer voor de recensie die binnenkort zal verschijnen.

Op instagram, twitter en facebook post ik foto’s van mijn gekochte en ontvangen boeken. Deze foto’s lukken bijna nooit in één keer en zeker niet met een kleine Mevrouw Mieps in de buurt. Alles ligt perfect, ik maak de foto en dan, halllllooo harige poot. Wat blijft het toch een lekker nieuwsgierig klein ding. Ik vind het heerlijk als ze zich overal mee bemoeid. De foto’s maken duurt wat langer maar joh de gezelligheid is veel belangrijker.

Een kleine blik achter de schermen. Wat vinden jullie nog meer leuk om te zien?

Bewaren

Bewaren