Behind the scenes maart

Behind the scenes maart

Wat een heerlijke maand was het weer. We vierden dat opa weer een jaartje ouder is geworden. Zijn Rianne en ik druk aan het plannen voor Parijs, wordt er ondertussen veel kilometers gemaakt met hardlopen en ben ik ook gewoon mijn tijd kwijt met niks doen. Gewoon op de bank zitten en niks doen kan soms erg lekker zijn. Kijk je mee in een maandje achter de schermen.

Behind the scenes maart

Hieronder een echt kijkje achter de schermen want met de pan op tafel (waar ik af en toe nog een hapje andijviestamppot neem) terwijl we plannen maken voor Parijs met een kaart, notitieboekje en laptop erbij. Heerlijk toch zo gemakkelijk. Een kijkje achter de schermen is een kijkje in het “echte” leven niet de gemaakte foto voor de blog of instagram. Nee een echte blik hoe het er aan toe gaat. Gelukkig is ons huis beter op orde als vorige keer dus geen dozen waar een kat doorheen kan rennen. Al staat er wel een doos waar die kleine Mieps in kruipt maar je moet ook leven vind ik.

We zijn dus druk bezig met plannen te maken voor Parijs. Waar gaan we heen, wat gaan we doen, wat willen we zien. Beetje bij beetje weten we wat echt gezien moet worden. De ticket zijn al lang uitgeprint en zitten in een tasje met daarop de Eiffeltoren. Onze notities maken we in een boekje waarop staat Our trip to Paris. Voorbereiding kan al zo’n pret zijn.

Behind the scenes maart

Running shirts

Het komt nu steeds dichterbij de kwart marathon. Wat ga ik aantrekken en wat voor weer zal het zijn? Ik heb de keuze uit twee nieuwe shirts die speciaal voor deze run zijn gemaakt door de Run2Day. Ik vind ze echt super leuk. Eerst twijfelde ik of ik ze wel of niet zou kopen er staat MR16 onder en dat betekent Marathon maar het gaat om het evenement en ik loop de kwart marathon en ben erbij dus dan kan het wel.

Behind the scenes maart

De Real Meal Challenge

Nadat we de shirts hebben gekocht nog even langs de grote gele M voor we naar huis gaan. Als een kind zo blij zit mijn vriend tegen over me. Ze hebben grote potjes saus! Heerlijk hoe blij hij kan zijn met een patatje bij de Mac en de nieuwe grote potjes saus.

Behind the scenes maart

Eenmaal thuis ligt er een pakketje van uitgeverij Atlas Contact op de deurmat. De real meal challenge gaat beginnen en daarvoor heb ik het boek De real meal revolutie nodig. Ik begin die avond nog met lezen in het boek en leg het af en toe weg en zie op tegen de week die komen gaat. Ik heb er zin in maar zie er tegelijkertijd ook weer tegenop. Geen beschuitje met vlokken in de ochtend maar echt wat moeten maken. Dit heeft niet alleen discipline nodig met eten maar ook met opstaan en dat laatste is in de winter niet mijn sterkste punt. Maar ik start maandag vol goede moet.

Behind the scenes maart

Meer over de real meal challenge lezen jullie volgende week dan zal ik bespreken wat ik heb geleerd en hoe het mij bevallen is. Een recensie over het boek lezen jullie van de week al. Ik kan je wel vertellen dat ik bewuster ben maar toch zeker nog wel een boterham en een aardappeltje eet.

Behind the scenes maart

De rode katten bende

Onze twee katten vormen echt de rode katten bende. Zodra ik thuis komen er twee monsters mijn kant op lopen. Donder wil graag dat ik mijn jas uit doe en voor hem neer leg zodat hij erin kan gaan slapen. Wanneer ik het niet doe en mijn zus is er blijft hij net zo lang naast haar zitten tot zij het doet. Handig als je dezelfde soort jas hebt. Even een boekje lezen of wat rommelen doe ik nooit alleen. Er komt er altijd wel één bijzitten of liggen en zich ermee bemoeien. Donder kan altijd zo lekker bezitterig doen want alles is van hem. Probeer de pen maar niet weg te pakken want je krijgt een pets en je jas ben je toch echt kwijt als je hem neerlegt.

Behind the scenes maart

Het schijnt nogal fijn te zijn om je als kat overal mee te bemoeien. Eerst deed alleen Donder dat maar Mevrouw Mieps die weet tegenwoordig me ook goed te vinden. Bloggen op de bank dan komt ze er lekker bij liggen en verplaats maar niet want dan gaat ze miepen. Waarom zou ze ook Mevrouw Mieps heten? Het is wel ontzettend gezellig als ze erbij komen zitten dus daarover hoor je me zeker niet klagen.

Behind the scenes maart

Boeken nieuws

Vorige week kwam er een mail binnen van Vanessa Gerrits. Samen met nog een paar meiden ben ik proeflezer van haar manuscript. Zo ontzettend tof want dit boek heeft nog bijna niemand gelezen en wij lezen het voor ze het naar de uitgeverijen gaat sturen. Natuurlijk lezen we het niet alleen maar we kijken ook kritisch naar een aantal dingen. Moeten we ergens om lachen, willen we wel doorlezen, zijn er dingen die we irritant vinden of ontbreekt er wat. Ik vind dit dus echt heel bijzonder om te mogen doen. Ik moet nog even een boek uitlezen en dan ga ik in haar manuscript beginnen. Ik ben heel benieuwd want ik weet dat het heel wat anders gaat worden dan Tweede hands vleugels een boek die ik van haar gelezen heb.

Behind the scenes maart

Afgelopen maand las ik Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman en mijn quote verscheen op de website van Boekerij. Super leuk dat ik in het rijtje met Quotes sta. Zulke kleine dingen kunnen mij erg blij maken en verrassen me ook zeker.

De afgelopen maand ontving ik weer mooie brochures met de zomeraanbiedingen en kwamen er een aantal boeken binnen. De boeken die binnen zijn gekomen zullen jullie binnenkort in mijn video zien.

Een kleine greep uit de afgelopen maand, een maand waarin nog veel meer gebeurde zoals hardlopen met vrienden in het Kralingse Bos, hardlopen over het Circuit van Zandvoort en genieten van kleine dingen zoals een heerlijke pan met draadjesvlees maken. Wat zijn jouw mooie behind the scenes momentjes?

Bewaren