november

Behind the scenes november

De gebeurtenissen van afgelopen maanden laten me nog niet echt los. Dat is niet heel vreemd, het leven gaat verder en je mag het met verlies moeilijk hebben maar ook genieten van de herinneringen en de momenten die er nu zijn. Afgelopen maand heb ik minimaal één dag met een enorme grote glimlach op mijn gezicht gelopen en als ik terug denk aan die dag gaan mijn mondhoeken hop weer omhoog. Dat was tijdens de zevenheuvelenloop maar gelukkig waren er meer momenten die mooi of fijn waren afgelopen maand.

De afgelopen maand werden de bomen kaler en kaler. De blaadjes vielen en dat leverde straten op met veel blaadjes en zo ook het pad van mijn auto op de parkeerplaats naar mijn werk. Heerlijk om even door de bladeren te stampen. Wel door de droge blaadjes want natte blaadjes zijn maar niks. Ook maar eens een foto van mij op mijn werk. Wel voor het werken echt begint en dus het pand nog niet in volle bedrijvigheid is. Het was een lekkere werkmaand met veel leuke klussen. Natuurlijk het nodige gezeur maar dat hoort erbij en ik ben kritisch op drukwerk, is het niet goed keur ik het af, moet de machine gemaakt worden of de afwerken het opnieuw maken.

Wanneer de blaadjes gaan vallen wordt het vanzelf kouder en kouder. Aan de katten kan je dit goed merken want nu zijn wij hun warmte bronnen. Ze kruipen maar wat graag tegen ons aan. Heerlijk vind ik dat. Met een boekje op de bank en dan één of twee katten erbij. Gezellig toch. Maar wat wij leuker vinden is dat Mevrouw Mieps nu eindelijk in haar mandje gaat liggen. Het heeft zeker drie maanden geduurd voor ze snapte dat hij van haar is. Nu ze het weet en snapt ligt ze er echt vaak in.

De afgelopen maand kwamen er leuke pakketjes binnen. Ik ontving van Bol.com een super leuk kookboek namelijk Het makkelijkste kookboek ter wereld. Erbij zat een tas met een boekenquote. Van Media Markt ontving ik een T-shirt en een mini controller. Van Hebban kreeg ik het boek Over alles, dit is een Buzz-boek. Voor mij de eerste keer dat ik mee doe aan buzzen met hebban. Er kwamen nog veel andere boeken binnen maar die hou ik voor het overzicht van de maand.

Sinterklaas is weer in het land gekomen. Op een zaterdag reed hij hier ook door de straten met zwarte piet en in de avond een optocht met lampionnen. Zo leuk om dan aan de weg te wonen die door het dorp loopt. Dit alles kan ik dan met gemak zien. Een heerlijke chocolade letter P van de bakker is in mijn schoen beland. Een letter die ik niet in één keer op kan maar echt een hele tijd mee doe. Lekker elke keer een stukje. Sinterklaas heeft nog een keer mijn huis gevonden en dit was een ware verrassing. Al een tijd zag ik een boek voorbij komen die ik graag wilde hebben. Mezelf cadeau doen met kerst vond ik daarvoor een goed idee. A.W. Bruna Sinterklaas dacht daar anders over en dat vond ik echt een leuke verrassing dat ik Hygge kreeg.

Voor mijn blog was het een super maand. Veel nieuwe ideeën, dingen die ik al uit kan werken andere dingen nog niet. Leuke reacties op mijn recensies en niet alleen op Twitter maar ook op de mail ontving ik leuke berichten en verzoeken. Ik blijf het speciaal vinden wanneer iemand mij speciaal voor iets vraagt. Zulke berichtjes maken mijn dagen toch leuker.

Cadeautjes heb ik deze maand een aantal keer gegeven want er waren een aantal verjaardagen. Zelf kreeg ik ook een cadeautje. Heel onverwachts stond op een donderdagavond een hele goede vriend van ons voor de deur. Hij moest ons nog even zien voor hij weer vertrok richting huis. Hij was net terug van vakantie en kwam even in het dorp om de volgende ochtend weer naar zijn eigen huis te gaan ongeveer 2 uur verder. Ik was blij hem weer te zien. Op zijn vakantie had hij aan ons gedacht en nu kan ik mijn coca cola collectie uitbreiden met een super leuk flesje.

De afgelopen maand heb ik veel lekkere dingen gegeten. Veel makkelijke dingen ook. Na de zevenheuvelenloop heb ik van een vier kazen pizza een zes kazen pizza gemaakt.

Heb ik worteltjestaart van Koekela gegeten op een verjaardag waar we de keuze hadden uit vier verschillende taartjes bij Koekela vandaan.

We hebben bij mijn ouders Gado Gado gegeten op mama haar verjaardag. Dit hebben ze zelf gemaakt uit het kookboek van Brenda Hoff het kookboek Snele Klassiekers met een twist.

We hebben ook bijgedragen aan een goed doel de afgelopen maand. Een doel wat ik wel belangrijk vind en een heel goed initiatief. Albert Heijn zorgt, in samenwerking met lokale goede doelen, dat Kinderen speelgoed krijgen met Sinterklaas wanneer ze dit anders niet zouden krijgen. Wij hebben een Goedzak gevuld met allemaal leuke nieuwe spulletjes en hopen dat een aantal kinderen hier veel plezier van gaan beleven.

Weet je wat ik mooi vind. Dat aan het begin van deze post dacht ik, wat heb ik nou gedaan deze maand? Ik wist dat ik veel gewerkt heb, mijn vriend geholpen heb met zijn werk, gelezen heb en veel geslapen maar aan het einde als je zo terug blikt dan merk je dat het toch een leuke maand is geweest en daarom blijf ik het leuk vinden om even terug te blikken. Terug blikken en even de momenten van de maand na te gaan.