scenes september

Behind the scenes september

September wat was je een hele rare maand. Van genieten van een vrije periode tot heel rustig aan doen door een ongeluk. Gelukkig zijn er altijd de mooie momenten en die gaan we dan ook maar goed onthouden. Een maand is weer voorbij gevlogen dus is het vandaag weer tijd voor een behind the scenes september

Ellen Hoog in mega formaat aan de muur

In mijn slaapkamer hangt een enorme poster van een topdame. Een inspirerend persoon en voor mij een motivatie. De poster is gesigneerd door Ellen Hoog zelf en ik ben er echt enorm blij mee dat deze in mijn work-out hoekje mag schitteren.

Vakantie

Nog maar een paar dagen zitten we in september en dan heb ik eindelijk vakantie. De vakantie waar ik echt naartoe leefde. Naartoe leefde voor rust, ontspanning, leuke dingen doen en genieten. Dat het heel anders liep dat is gewoon echt zwaar Kut (sorry voor mijn woorden maar zo is het). De eerste week begon met het zoeken naar een andere auto voor mij. Mijn auto was op en aan vervanging toe, best een werk wat leuks zoeken wat fijn rijd. Maar gelukkig vonden we de perfecte tuf tuf. Even autoloos maar dat ging goed.

Fotojam

De eerste dag van mijn vakantie ging ik samen met mijn vader naar Rotterdam voor Fotojam. Fotograferen met tien opdrachten bij ons en de stad ter beschikking. Samen wandelen, ergens zitten, fotograferen, eten en genieten dat omschrijft deze perfecte ochtend. Meer over deze ochtend kan je vinden in de post over Fotojam.

Strand wandeling

In de vakantie dingen doen die normaal niet kunnen is zo leuk. Een avondje naar het strand is normaal niet handig want dan lig ik veel te laat op bed of ben ik veel te wakker om te slapen. Dus gingen wij naar Scheveningen. We liepen over het strand tot het te donker werd. Namen een stuk pizza en reden weer naar huis. Echt genieten.

Rotterdamsekost

Via mijn werk kreeg ik kaartjes voor Rotterdamsekost. We mochten naar de openingsavond en daar namen wij natuurlijk even een kijkje. Eerlijk? Culinesse was veel leuker en lekkerder maar we hebben wel genoten van Koekela, garnalen, een burger van de beren en een patatje van bram’s.

Ongeluk

De zondag van de dam tot damloop, wat begon als een gezellige dag eindigde in de kreukels. De dagen erna hoor ik meer van mijn zus en vriend en sta ik oog in oog met ons vrak. We waren nog maar net weg bij Petra, we hadden het over de gewonnen wedstrijd van Feyenoord en het was gezellig in de auto. Mijn vriend vertelde dat ik hem aankeek. Hij wist op dat moment toen ik hem aankeek dat het over was. Er volgde een klap. Ik werd uit mijn stoel gelanceerd richting mijn vriend. Terug in mijn stoel. We draaiden rond. Bam de tweede klap, de arm van mijn vriend hield me tegen. Bam de laatste klap en we staan stil midden op de weg. Links de auto’s die op ons af komen rijden. Rechts niks. Een andere auto verspert de weg. Twee jongens proberen me rustig te krijgen want ik schijn in shock te zijn, te gillen en ademen gaat ook niet zo best. Mijn zus is uit de auto en belt 112. Mijn vriend rent de weg op naar de auto die dit heeft veroorzaakt. Ja die auto reed door tot die niet meer kon en ook werd ingesloten door politie.

Van de auto naar de ambulance. Van de stoel in de ambulance naar de brancard. Een tweede ambulance voor mijn zus. Naar het ziekenhuis. Scans en foto’s. Gelukkig alles zit nog op zijn plek. Maar wat was dit een klapper. Fysiek maar ook mentaal hebben we een enorme klap gekregen. De volgende dag zijn we stil, doen weinig en kunnen ook even nergens om lachen. We zijn enorm blij en dankbaar dat we er zijn maar het is gewoon een shock.

Thuis werd er wel goed voor ons gezorgd.

Nieuwe auto

Maandag 19 september, we horen deze maandag blij en vrolijk te zijn. De nieuwe auto gaan we halen, maar dat is toch even een dingetje. Gelukkig ben ik daarna enorm blij om in het mooie autootje te zitten. Hij rijd echt lekker en is moderner als wat ik had. De afgelopen week hebben we met de nieuwe auto al veel kilometers gemaakt en elke keer als ik hem zie staan wordt ik er blij van.

Happy Birthday pizza

Twee dagen na het ongeluk. We vieren Rianne haar verjaardag met Pizza en taart. Ik ben nog nooit zo blij geweest om haar verjaardag te kunnen vieren.

Peter Lindbergh in de Kunsthal

Ik ben naar de kunsthal geweest naar de tentoonstelling van Peter Lindbergh en die was echt mooi. Erna even wandelen door de prachtige tuin en daar komt nu toch echt de herfst tevoorschijn. Herfst maakt me blij. Lekker stampen door de blaadjes al kon dat stampen nu nog niet.

Dierentuin en een heerlijke lunch

Met mijn moeder heb ik een heerlijke lunch gehad en daarna zijn we naar de dierentuin geweest. Even bij de diertjes kijken. De jonge beestjes maar ook de oudjes en natuurlijk de giraffen en de ijsberen. Foto’s van deze wandeling volgen binnenkort.

Signeersessie René van der Gijp en Michel van Egmond

Afgelopen zaterdag heb ik iets gedaan wat ik niet snel doe. In de rij staan voor een handtekening. Twee handtekeningen om het helemaal goed te houden. De handtekeningen van René van der Gijp en Michel van Egmond. We waren rond 12 uur in de Donner en om 1 uur zou het signeren beginnen. Er stonden al mensen toen we kwamen en na een rondje lopen besloten wij ook in de rij te gaan staan. Maar goed ook want eenmaal toen de beide heren aan tafel zaten was er een lange rij en wij stonden vrij vooraan.

De vakantie is voorbij

Helaas begon maandag mijn werkweek weer. Ik was er eigenlijk nog niet aan toe. Uitgerust was ik niet. Het was wel weer lekker om bezig te zijn dat wel. In de avond viel ik gelijk in slaap en na de bank richting mijn bed en weer verder. Kennelijk heel nodig om een beetje te slapen. Maar weet je wat me blij maakt het zonnetje en dat het herfst is. De blaadjes kleuren mooi en er zijn eikels en kastanjes.

Wat waren voor jouw mooie of minder mooie momenten van de afgelopen maand?