schitterende

Belinda Bauer – De schitterende doden

Hij zou haar kunnen doden. Zij zou het kunnen toelaten. De eerste woorden op het boek en dan de titel; De schitterende doden. Hoe kunnen de doden schitterend zijn en waarom zou iemand het toelaten om zich te laten doden. Niet alleen de tekst en de titel trekken mijn aandacht wanneer ik het boek voor het eerst op twitter zie verschijnen. De kaft trekt ook mijn aandacht, echt mooi zwart met geel en allemaal vlinders. Een boek wat mijn aandacht alleen al trekt door het uiterlijk.

Eve Singer is op zoek naar de dood. Haar carrière als misdaadverslaggever lijkt voortijdig aan zijn eind te komen en ze is bereid om alles te doen om haar op sensatie beluste publiek tevreden te stellen. De moordenaar is ook op zoek naar de dood, om aan iedereen de schoonheid van het sterven te laten zien. Hij kondigt zijn macabere optredens van te voren aan en zorgt ervoor dat deze voor iedereen te zien zijn.
Wanneer de moordenaar contact opneemt met Eve, grijpt ze deze kans om als eerste de moorden te verslaan met beide handen aan.

Wat vond ik van De schitterende doden?

De schitterende doden begint gelijk met een achtervolging met de dood tot gevolg. Een heerlijk begin van een thriller. Geen enorme lange instap maar gelijk beginnen. Dat is het lekkerste. Toch is het een boek wat ik in het begin nog gemakkelijk weg leg. Hoe verder ik kom hoe meer het me pakt en uiteindelijk niet meer los laat want wat gebeurt er allemaal met Eve dat wil ik weten en waartoe is de moordenaar in staat. Je leest vooral vanuit Eve en de moordenaar heel af en toe uit de kant van de inspecteur. Van Eve krijg je een heel goed beeld, hoe ze leeft voor haar werk op zoek naar meer sensatie en behoud van haar baan. Haar thuis situatie en hoe angstvallig ze dat verborgen probeert te houden. Van de moordenaar kom je niet heel veel te weten. Af en toe een kort stukje maar niet heel erg veel. Hierdoor heb ik wel meer met Eve dan de moordenaar maar graag had ik meer van de moordenaar ook geweten om een beter beeld van hem te krijgen.

Hoe meer naar het einde hoe spannender het wordt en ik de bladzijdes achter elkaar weg lees. De hoofdstukken zijn kort, het is in een vlot tempo te lezen door de fijne zinsbouw, maar zeker door het verhaal wat alles bevat geweld, spanning, geweld, onmacht en actie. Mijn kennismaking met Belinda Bauer is heel positief, ik ben zeker benieuwd naar volgende boeken van haar maar ook haar eerdere boeken. Dit is namelijk al haar vijfde boek wat in Nederland uit is gebracht. Het verbaasd mij dat ik nog niet eerder van haar heb gehoord.

De schitterende doden, een titel die je al doet huiveren want hoe kunnen de doden schitterend zijn. Lees het en je weet het hoe de moordenaar denkt, je kan hem voor €19,99 bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna