Bezoek aan de Kunsthal
Al maanden had ik kaartjes voor de Kunsthal. We hadden bedacht wanneer we zouden gaan en toen kwam in januari de sneeuw uit de hemel zetten. Het plan werd geschrapt en op mijn vrije maandag dachten we te gaan, helaas, de Kunsthal is niet open op maandag. Dan maar het weekend want dat is het laatste weekend van de Peter Lindbergh tentoonstelling. Nou het leek wel of het niet gegund was want die zaterdag kwam de sneeuw weer met bakken naar beneden. Gelukkig was zondag de meeste sneeuw in de middag weer weg en konden we toch nog een bezoekje brengen.
De Kunsthal is altijd een leuk bezoek. Naast de voor mij vaak hoofdtentoonstelling hebben ze ook andere tentoonstellingen die ik dan bekijk en zeker de moeite waard zijn. Wanneer je de zaal in loopt kom je aan bij de eerste tentoonstelling. Die trekt zeker wel de aandacht met de kleuren en het materiaal gebruik.
Beelder …van J.A. Deelder
Sinds anderhalf jaar verzamelt J.A. Deelder pennen, cocktailstampertjes, injectiespuiten, pijpjes, rietjes, lepeltjes, tandenborstels, speelgoed en lensdopjes, om ze daarna op kleur te sorteren. Met lijm verwerkt Deelder al deze materialen tot driedimensionale objecten, waarmee hij een nieuwe dimensie aan zijn rijke oeuvre van poëzie en performances toevoegt. Hij zegt daar zelf over: “Je zit gewoon een beetje te klootzakke en op een gegeven moment wordt het wat”. Nog tot en met 19 maart te zien.
Peter Lindbergh
Het spectaculaire overzicht van Lindberghs oeuvre bevat exclusief materiaal, van niet eerder getoonde beelden, persoonlijke aantekeningen, storyboards, rekwisieten, polaroidfoto’s, contactafdrukken, films en monumentale afdrukken. Lindberghs pure zwart-witfoto’s zijn al vanaf het begin van de jaren tachtig koersbepalend voor de modefotografie, en voor het eerst samengebracht in een omvangrijk retrospectief. Deze tentoonstelling is afgelopen.
Hierboven één van mijn favorieten. Ik kan echt een tijdje kijken naar de foto van Kate, ik vind hem prachtig en waarom? Ja vraag dat maar eens en ik kan het niet beantwoorden natuurlijk.
Onze tunnel 75 jaar Maastunnel Rotterdam
De Maastunnel, met haar bijzondere ventilatiegebouwen ontworpen door architect Ad van der Steur, is sinds 2012 een beschermd en geliefd Rijksmonument. Welke rol speelt de tunnel in de historie van Rotterdam en hoe beleven Rotterdammers deze spraakmakende oeververbinding tussen Rotterdam-Noord en -Zuid? Iedere Rotterdammer − met de fiets op de houten roltrap of met de auto door de gelig verlichte tunnel − heeft ervaringen met en herinneringen aan de tunnel. Aan de hand van films, foto’s en verhalen komt de geschiedenis en toekomst van de Maastunnel in de Kunsthal tot leven. Aan de muur zie je oude foto’s, onderdelen van de houten roltrap en videobeelden. Nog tot en met 23 april te zien.
Human / Digital: a symbiotic love affair Digital Art from the Hugo Brown Family Collection
HUMAN / DIGITAL: a symbiotic love affair’ is een tentoonstelling over hedendaagse kunstenaars die internet en digitale technieken als inspiratie gebruiken. Terwijl de definitie van Post-Internet Art nog ter discussie staat, groeit onverminderd de impact van de computer, het internet en nieuwe digitale technologieën op hedendaagse kunstenaars. Een leuke tentoonstelling met ekmakende beelden, games gecombineerd in design en aparte kunst. Te zien tot en met 2 april
Heb jij wel eens een bezoek gebracht aan de Kunsthal? Welke tentoonstelling was dat en waarom? Ik ben eerder geweest toen de tentoonstelling er was van Marlies Dekker, Keith Haring en De wereld van de Zwartvoet Indianen.