dough

Een bezoekje aan; Bakersdough

Baker’s Dough is de eerste Cookiedough Bar van Nederland.  Vers gedraaid koekjesdeeg, spoon-ready uit de beslagkom, veilig om zo te eten en lekker. Ik ben eindelijk langs geweest en natuurlijk een bakje dough gegeten.

Vroeger als mama een cake aan het maken was dan waren de spatel en de deeghaken voor mij. Lekker aflikken van het beslag en als er nog wat in de kom zat dan likte ik dat er ook uit. Wat was dat lekker. Wanneer ik nu zelf een cake maak dan lik ik ze nog steeds af want dat leer ik niet af. Of het goed is? Geen idee maar lekker dat wel. Gelukkig kan je nu verantwoord Cookiedough eten en dat stond al een tijdje op mijn to-do list dus toen Rianne en ik naar Rotterdam gingen stond dit hoog op ons lijstje om heen te gaan.

Vlakbij de markthal zit Baker’s Dough een klein zaakje maar met heel veel sfeer. Langs de muur planken met theekruiden, ingrediënten en in het midden de bestelbar. In een paar stappen maak je een heerlijke creatie met jouw gekozen dough. Je kiest voor small, medium of large, je kiest je dough, je ijs, en dan het leukste de toppings.

Maar wat ga je kiezen? Welke dough dat vond ik makkelijk want ik wilde de gewone normale dough. Het ijs was ook geen probleem want geen ijs het was al koud genoeg. Maar dan de toppings, welke neem ik dan? Ik zag dat de kinder variant een leuke combi had dus deed ik makkelijk Lion pops + Kinder Bueno + Sprinklers + White choco sauce. En ja de Kinder Bueno gaf de doorslag.

Jammer is dat de zaak best klein is en je dus als er al een paar mensen zitten er geen plek meer is en dan vooral met een enorme regenbui ga je niet met je mooie creatie naar buiten. Gelukkig vonden we een plekje waar we konden staan om even rustig te proeven en natuurlijk een foto te maken van ons bakje.

Het is echt heel erg lekker alleen zorg dat je met een lege maag komt en niet net als wij al een flinke lunch hebt gegeten. Gelukkig kan je het mee naar huis nemen en later opeten als je in één keer niet lukt. Eenmaal thuis was niet ik het die mijn bakje leeg at maar mijn vriend en die keurde het ook goed. Ik ga zeker nog wel een paar keer terug om ook andere creaties te proeven.

Baker’s Dough zit in Rotterdam in de Pannekoekstraat 82A. Uitstappen bij metro Blaak en dan een klein stukje lopen en je bent er al.

Ben jij een dough liefhebber?

Bewaren