Bijeenkomst de hardloopdames

Bijeenkomst de hardloopdames

Twee weken geleden was er in de hardloopwinkel een bijeenkomst van de hardloopdames. De Hardloopdames is er voor de startende hardloopdames tot ervaren hardloopdames. Voor de langzame loopster tot de spinter! De hardloopdames is een idee van Ilona Pols en zondag 31 augustus kon ik eindelijk eens meegaan om te kijken hoe een training van haar is. Om 11 uur verzamelden we in de hardloopwinkel en vanaf daar begonnen we.

Vanaf de winkel gingen we richting tropicana. Met uitzicht op het water en de bruggen deden we een aantal oefeningen. Oefeningen als warming-up en goed los te komen.

Na de oefeningen gingen we de maasboulevard over. Super om daar te lopen met de wind vanaf het water en het zonnetje op mijn huid. Bij het tankstation liepen we naar beneden en deden we op het grasveld oefeningen. Oefeningen om bewuster te zijn van je ademhaling, ondergrond en je houding.

Een oefening die we deden voor de ademhaling kan je heel gemakkelijk zelf doen. Leg de handen op je buik en adem 2 tellen rustig in (buik zet uit), houdt je adem 1 tel vast en adem dan rustig in 4 tellen uit (buik trekt weer in). Probeer deze rustige ademhaling onder controle te krijgen tijdens een rustige duurloop.

We gingen weer terug via de maasboulevard naar de hardloopwinkel. Hier stonden gezonde sapjes en lekkere hapjes al op ons te wachten. We mochten dit allemaal proeven maar natuurlijk niet voordat we een cooling down hadden gedaan. De beker waar het sapje in zat mochten we houden en we kregen nog een tasje met wat spulletjes erin.

Volgende week zaterdag ga ik mijn eerste training meedoen, ik ben benieuwd!