moestuin

Blanca Millan – Het grote boek van onze moestuin

Dit jaar wilde ik mijn moestuin, eigen sla verbouwen, een tomatenplant zien groeien van zaadje naar plant en de tomaatjes eraan zien groeien. Ik heb sla verbouwd maar ik heb het zien kapot gaan, beestjes in zien groeien en een groeispurt krijgen. De tomatenplant is gegroeid tot een grote plant. Helaas niet een mooie volle plant en er komen geen tomaten aan. De sla heb ik gegeten en was zeker lekker maar helaas bleef het daarbij. 

Op dit moment staan er nog wat dingen op het balkon en het meest trots ben ik op mijn citroenplant. In november gezaaid, verpot in het voorjaar en in de zomer nog een keer. Zo heb ik nu vier potten met een citroenplantje van denk ik ongeveer 15 cm. Hoe nu verder dat moet ik gaan onderzoeken want ik wil deze verder zien groeien en mijn citroenen zijn groeien.

Ik droom ervan om een moestuin te hebben waar onze eigen groenten, fruit en kruiden groeien. Een moestuin is voor mij geen optie maar mijn balkon is goed te gebruiken om veel te laten groeien. Verdiepen in hoe het allemaal moet en wat je wanneer kan zaaien, verpotten en oogsten is leuk. Dus droom jij net al ik ervan je eigen groenten en fruit te telen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Een moestuin aanleggen kan echt iedereen, jij ook! Je hebt geen groene vingers nodig, je moet gewoon een paar dingen weten voordat je aan de slag gaat.

moestuin

Het grote boek van onze moestuin

In dit boek vind je alle informatie die je nodig hebt om je eigen moestuin te maken. Je leert over de perfecte plek voor elke plant, alles over zaaien en oogsten en welke planten je in welk seizoen kunt telen zodat je het hele jaar door kunt genieten van verse vruchten en groenten. Het is een prentenboek wat je op een leuke manier laat zien hoe een moestuin werkt. Dit boek is eigenlijk voor kinderen om zo samen te leren hoe het werkt om groente, fruit en kruiden te zaaien en laten groeien.

Het boek is ongeveer 30 x 30 cm en is gevuld van rand tot rand met de meest kleurrijke illustraties. Voorin zie je een boom in de lente en zomer en achterin dezelfde boom in de herfst en winter. 48 pagina’s gevuld over de moestuin. Wat is een moestuin, de beste plek, hoe maak je compost, de indeling, je gereedschap, zaden, zaaien, kweken, de seizoenen en zelfs ongedierte komt aan bod.

Alles is geïllustreerd met een afbeelding die past bij waarover het gaat. Tussen de pagina vullende illustraties door staan teksten die passen bij wat ze aan het doen zijn op de illustratie. Ondanks dat dit een illustratieboek is en grotendeels voor kinderen vind ik dit zelf nog heel leerzaam. Naast leerzaam overzichtelijk. Niet te veel tekst maar simpel zaaien in de lente en eronder illustraties, wat verplanten we en dan zien we weer illustraties met eronder een korte uitleg.

Of je nu volwassene bent die makkelijk aan de slag wilt of een ouder die zijn kind wil betrekken bij het aanleggen van een moestuin dit is een ideaal boek. Het grote boek van onze moestuin is laagdrempelig, overzichtelijk en is te koop voor € 14,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus