Blijdorp kijk en geniet

Blijdorp kijk en geniet

Vorige week maandagochtend was ik vrij en ben ik naar Blijdorp gereden om even bij de dieren te kijken, te kijken hoe het staat met de nieuwe verblijven en te genieten van alles.

Het is heerlijk om zo vroeg in de dierentuin te zijn op een maandag. De dieren worden wakker en het is nog lekker rustig. Je ziet dieren die normaal zicht best schuil houden. En zo ontdek je dat onderstaand diertje minimaal vijf vriendjes heeft. Normaal zie ik er één of helemaal geen. Hij zat echt prachtig heen en weer te kijken en toen zag hij mij staan en keek me zo heerlijk aan.

Waar je ook heen moet als het rustig is zijn natuurlijk de vlinders. Ze zitten zelfs op de looppaden, je kan ze van dichtbij bekijken en in alle rust vliegen ze rond. Geen opgejaagde vlinders door de drukte maar vlinders die wakker worden, hun rondje vliegen, eten zoeken en even bij elkaar gaan zitten.

Naast alle vlinders vind ik het ook leuk om te zien wat er weer in bloei staat in de kas. Op deze zoektocht kwam ik deze mooie roze blaadjes tegen aan een tak. Zo klein maar met een mooie intense kleur.

Onderstaande vlinder zat op de reling van de loopbrug. Heel stil en hij bleef heel goed zitten ondanks dat ik heel dichtbij kwam. Ik vind het fascinerend hoe dit beestje er ingezoomd uitziet.

De hele dierentuin ben ik doorgelopen maar niet overal een foto gemaakt. Wel bij de apen die precies op het moment dat ik daar kwam eten kregen. Je ziet duidelijk op dat moment wie het mannetje en de baas is wan Bokito was duidelijk in voor wie het eten was. Hij pakte het bijna uit de emmer van de verzorgster.

Aan het begin loop ik altijd langs de ijsberen maar die waren nog heel erg lui. Op de terugweg loop ik ook altijd even langs ze en wat denk je, ze waren heerlijk actief en lekker aan het spelen. Echt een lucky shot maakte ik terwijl ik daar stond en dit is zelfs door het glas heen want ik stond binnen.

Over een paar weekjes heb ik vakantie en dan ga ik weer. Ik kan niet wachten tot de leeuwen samen zijn zodat je ze beter kan zien. Het verblijf waar ze in zitten is echt prachtig en je kan ze gewoon bijna aanraken (er zit glas tussen rustig maar het kan niet echt) en in de zomer lekker op de bank zitten die voor het verblijf staat met een boekje erbij, nu al zin in. Blijdorp bouwt en groeit door en elke keer zie ik weer wat nieuws en moois. Mijn abonnement vind ik zo fijn want al deze veranderingen kan ik zo vaak zien als ik wil.