Boeken om naar uit te kijken #2

Boeken om naar uit te kijken #2

In de catalogus van Uitgeverij Rubinstein staan weer veel mooie boeken. Van een gouden kerst met Donald Duck en zijn vrienden tot het luisterboek een weeffout in onze sterren. Van Rubinstein krijg ik de catalogus per post. Hij is zo mooi, dik papier en een fijne impressie van wat er allemaal komen gaat. Ik kan in de catalogus blijven bladeren.

Hieronder een paar van die mijn interesse hebben.

Een gouden kerst met Donald Duck en zijn vrienden (verschijnt in november 2015)
Een Gouden kerst met Donald Duck en zijn vrienden bevat drie heerlijke Disney kerstverhalen om samen te lezen. Met: Knabbel en Babbel en de kerstboom, Donald Duck en het kerstverhaal en Mickey Mouse bezorgt de kerstpost.

Waarom een gouden kerst met Donald Duck en zijn vrienden?
Bij kerst horen boeken met een kersttint. Geen serieuze boeken maar lekker ouderwets een kerstverhaal wat makkelijk weg leest en wat mooi onder de boom staat. Vroeger had ik altijd een boek van dagmar vriends liggen en dat bleef ik elk jaar herlezen.

Boeken-om-naar-uit-te-kijken-#2

Kerstavond met Olaf (verschijnt in november 2015)
‘Het was de avond voor Kerstmis en in het hele huis was het stil; niets bewoog, zelfs niet een muis.’ Wanneer Olaf wakker wordt door een onbekend geluid, beleeft hij het avontuur van zijn leven met een mysterieuze vreemdeling in het rood. Bij dit prachtig geïllustreerde prentenboek zit een cd met het verhaal verteld door Carlo Boszhard, de stem van Olaf uit de film! Alle fans zullen genieten van Olafs onschuldige en humoristische versie van het beroemde Amerikaanse gedicht ‘The Night Before Christmas’.

Waarom Kerstavond met Olaf?
Disney’s blijven goed en vooral met een kerstsfeer erbij.

Mindfulnessbox (verschijnt in november 2015)
Je dagelijkse dosis aandacht om te leven in het hier en nu Zoals Boerhaave al zei: ‘Eenvoud is de kracht van het ware.’ En dat is waar mindfulness om draait: de pure eenvoud van het moment, waarin je alleen maar bewust aanwezig hoeft te zijn. Zonder gepieker, zonder oordeel, zonder stress. In plaats daarvan met je aandacht volledig in het hier en nu, met open zintuigen, een diepe ademhaling en een open hart. Wat maakt dat je je kunt verwonderen, dat je de magie van het leven kunt ervaren. En dat… brengt je momenten van geluk. Zo simpel is het eigenlijk.
En toch vaak ook zo lastig om vol te houden. No more! Want nu is er de Mindfulness Box: een doosje vol inspiratie, geheugensteuntjes en wijsheden van grote en kleine denkers om actief mee aan de slag te gaan. Zodat je dagelijks op jouw manier mindful kunt zijn.
De praktische Mindfulness Box zorgt voor je dagelijkse portie aandacht om te leven in het hier en nu en bevat een mindfulnessboekje met de basis, tips en schrijfopdrachten, 24 kaartjes met mooie quotes, 12 krachtkaartjes, 6 meditatieoefeningen, 12 actieve opdrachtkaartjes, 24 stickers, 24 kaartjes met inspiratie voor de dag en envelopjes.

Waarom de Mindfulnessbox?
De Mindfulnessbox ziet er echt prachtig uit en denk je is in dagen zonder gepieker, zonder oordeel, zonder stress dat lijkt me echt heerlijk. Hopelijk helpt deze box met volhouden van mindfulness.

Mediteren in jouw kleur (verschijnt in januari 2016)
Chakra’s zijn energiewielen die langs je ruggengraat zitten, van stuit tot kruin. Ze hebben allemaal een eigen kleur en voorzien een bepaald lichaamsgebied van energie. Onbewust kun je ze voelen. Denk maar aan dat gevoel in je buik dat je iets wel of juist niet moet doen; of aan de pijn die je voelt in je hartstreek bij heftige emoties; de hand die je op je keel legt bij grote schrik. Onbewust raak je dan zo’n chakra aan.
Op dit luisterboek staan 7 korte visualisaties met muziek om de luisteraar te helpen om op een simpele manier balans te brengen in de chakra’s voor meer welzijn. .

Waarom mediteren in jouw kleur?
Mediteren vind ik fijn. Ik heb vaak in de avond voor het slapen een meditatiemuziekje aan staan. Erg lekker en rustgevend. Ik ben benieuwd dat dit mediteren in jouw kleur te brengen heeft.

Weer een leuk aanbod van Uitgeverij Rubinstein. Waar ben jij benieuwd naar.