Boeken om naar uit te kijken #3

Boeken om naar uit te kijken #3

Uitgeverij Zomer en Keuning heeft weer veel goede boeken op de planning staan. Met mooie en leuke onderwerpen. Hieronder drie boeken waar ik naar uit kijk.

De erfgenaam van de Weeshoeve – Clemens Wisse – verschijnt op 8 december
Wanneer Alie Gerrits zwanger wordt van de zoon van haar baas, vlucht ze weg. Ze komt terecht op hoeve Rietland, trouwt met een priesterstudent en bouwt met hem en haar zoon een leven op. Dan krijgt ze een verrassend bericht van de notaris: haar voormalige werkgever is overleden, en hij heeft zijn zoon een grote som geld nagelaten. Van dat geld kopen zij en haar man een prachtige hoeve: de Weeshoeve.

Waarom ik dit boek zou willen lezen
Mijn verwachting is dat dit boek in hetzelfde genre zal vallen als de directrice van Rosemere. Dit vond ik namelijk een heerlijk boek en de tijd waarin het verhaal afspeelde vond ik super leuk. Dit is dan ook de reden waarop dit boek mijn aandacht trok en ik het zou willen lezen.

Zussen – Olga van der Meer – verschijnt op 30 november
Zussen van Olga van der Meer, een roman over de bijzondere band die alleen tussen zussen bestaat. Samantha, Sabrina en Soraya kregen in hun jeugd weinig aandacht van hun ouders. Dat heeft een stempel gedrukt op de vrouwen, waar ze alle drie op een andere manier mee omgaan. Samantha heeft zich op haar carrière gestort om zich uit het milieu te werken waar ze vandaan komt. Ze wil nooit afhankelijk zijn, van niemand. Sabrina leidt het leven zoals ze vindt dat het hoort: met een man, kinderen en een deeltijdbaan. Alles klopt, behalve dat ze huwelijksproblemen heeft. Soraya is totaal ontspoord. Ze woont in een kraakpand, blowt en drinkt de hele dag door en is ook nog eens zwanger. Sabrina en Soraya komen met hun problemen naar Samantha, net als vroeger. Daardoor komt Samantha nauwelijks aan haar eigen leven toe. Het wordt tijd dat haar zussen leren voor zichzelf te zorgen, zodat ook Samantha kan ontdekken waar haar eigen bestemming ligt.

Waarom ik dit boek zou willen lezen
Boeken die gaan over de relatie tussen zussen vind ik mooi en leuk om te lezen. Ik kan er herkenning of meer begrip voor onze fijne zussenrelatie in vinden en dat spreekt me dus ook aan in dit boek het gaat over zussen die elkaar helpen en er voor elkaar zijn.

Alles of niets! – Gillian King –  verschijnt op 8 oktober
Alles of niets!, een geslaagde feelgoodroman van de Haagse topauteur Gillian King.   Nikki’s jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past.   Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook.   Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?   Gillian King heeft haar stijl gevonden. Ze is op haar best in mozaïekverhalen, waarin je meeleeft met alle personages. Dankzij de subtiele humor en herkenbare situaties leest Alles of niets! heerlijk weg.

Waarom ik dit boek zou willen lezen
Feelgoodromans zijn zo fijn. Je kan er meestal om lachen, huilen en jezelf erin verliezen en alleen maar willen blijven lezen. Op twitter heb ik al een paar positieve reacties over die boek gezien aangezien er al mensen zijn die dit boek mochten lezen voor de publicatie en voor hij gedrukt werd.

Blijf bij me – Jennifer Armentrout – verschijnt op 10 oktober
Calla heeft een heleboel meegemaakt. Een heleboel shit, welteverstaan. De littekens daarvan draagt ze nog altijd met zich mee, ook nu ze zich aan haar verleden heeft ontworsteld en een studie volgt om een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Maar haar zorgvuldige planning valt in duigen als ze erachter komt dat haar drugsverslaafde moeder al haar spaargeld erdoorheen heeft gejast en een creditcardschuld op haar naam heeft gemaakt. Calla gaat terug naar haar geboorteplaats om voor de zoveelste keer haar moeders puinzooi op te ruimen. In haar moeders café vindt ze echter… niet haar moeder. In plaats daarvan staat er een wel erg prettige verschijning achter de bar. Hij stelt zich voor als Jax, en vanaf dat moment verdwijnt hij niet meer uit haar leven – en ook niet uit haar gedachten. Na het grote succes van Wacht op mij en Ga voor mij is Blijf bij mij (oorspronkelijke titel: Stay with me) het derde deel in een populaire serie van Jennifer Armentrout. De koppels uit de vorige boeken spelen bijrollen in dit boek, maar Calla en de waanzinnige Jax stelen de show!

Waarom ik dit boek zou willen lezen
Na het lezen van Ik ook met jou! van Conny Regard weet ik dat dit genre boek erg leuk is en Blijf bij me valt denk ik in dezelfde categorie. Ondanks dat het een derde deel is kan je dit boek denk ik ook los van de rest lezen. Mocht iemand hier een tip over hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag want bij deel 1 beginnen zou ook niet erg zijn.

Zou jij deze boeken ook willen lezen?