Boeken om naar uit te kijken #6

Boeken om naar uit te kijken #6

Bij de vorige boeken om naar uit te kijken deelde ik weer een hele rij. Ondertussen ligt Kijk niet om van Clare Donoghue die ik vermelde te wachten in mijn kast tot ik hem kan gaan lezen. Deze maand deel ik vijf boeken om naar uit te kijken. Eén van de boeken ben ik nu al aan het lezen en dat terwijl hij nog geen eens uit is. Het is dan ook een ongecorrigeerd leesexemplaar.

Deze maand een thriller, romans en een inspirerend boek. Ik hou van verschillende genres, om weg te kruipen bij een spannend boek, te lachen en te genieten bij een roman en iets te leren van een inspirerend boek.  Lezen is voor mij leren, ervaren en genieten. Geen één boek is hetzelfde en daarom blijft mijn lijstje maar groeien om mijn boekenkast te vullen.

Bij Uitgeverij De Fontein komt deze maand een Scandinavische thriller en een kort verhaal van Jojo Moyes uit

Boeken-om-naar-uit-te-kijken-#6

Emelie Schepp – Memento
‘Memento’ van Emelie Schepp is een Scandinavische thriller voor de liefhebbers van Lars Kepler, Stieg Larsson en Jo Nesbø. Vluchtelingen, Chili, Zweden en een verborgen verleden zijn de ingrediënten van deze ijzersterke thriller. Zomer, 1986. Een jong meisje wordt wakker in het ziekenhuis. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht gekomen is. 2012: In Zweden wordt het hoofd van de immigratiedienst vermoord. Alle sporen leiden naar een kind als dader. Officier van justitie Jana duikt in de zaak en dat brengt bij haar gruwelijke herinneringen aan haar eigen verleden boven. Wat gaat er schuil achter de nu zo sterke Jana? En is zij eigenlijk wel te vertrouwen?

Waarom ik dit boek wil lezen: Aangezien ik even geen thriller heb gelezen en ze wel graag lees ben ik erg benieuwd naar dit boek, het eerste boek wat ik van Lars Kepler las was zo fijn en aangezien ze dit als voor de liefhebbers van bestempelen verwacht ik dat hij goed in de smaak gaat vallen.

Jojo Moyes – Een week in Parijs
‘Een week in Parijs’ is een heerlijke, korte roman over Sophie en Liv, de hoofdrolspelers uit Jojo Moyes’ ‘Portret van een vrouw’. Twee vrouwen beleven een eeuw na elkaar hun wittebroodsweken in Parijs – maar hun tijd daar blijkt niet zo romantisch als de setting zou doen vermoeden…

Voor iedereen die genoot van ‘Voor jou‘, ‘De laatste liefdesbrief’ en ‘Vier plus één’ is deze zelfstandig te lezen novelle de perfecte manier om de voorgeschiedenis van de gebeurtenissen in ‘Portret van een vrouw’ te ontdekken!

Waarom ik dit boek wil lezen: Sinds ik vorige maand Voor jou heb gelezen wil ik alleen maar meer van deze schrijfster lezen, op me te wachten ligt nog Portret van een vrouw. Een week in Parijs’ is een heerlijke, korte roman over Sophie en Liv, de hoofdrolspelers uit Jojo Moyes’ ‘Portret van een vrouw’, dus een goede opvolger om daarna te gaan lezen.

Boeken-om-naar-uit-te-kijken-#61

Bij Uitgeverij Zomer & Keuning komen deze maand twee heerlijke boeken uit

Sophie Jackson – Stuk van jou
Sophie Jackson geeft de term ‘badboy’ een nieuwe betekenis in Stuk van jou. Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen. Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.  Stuk van jou (Engelse titel: A pound of flesh) is het eerste deel van een trilogie over liefde achter de tralies.

Waarom ik dit boek wil lezen: Op het moment ben ik dit boek aan het lezen. Ik ben nog niet ver maar het is tot nu toe een heerlijk liefdesverhaal met humor maar ook enorm veel gevoelens van beide hoofdpersonen. Binnenkort lees je dus zeker een recensie over dit boek.

Olga van der Meer – Zussen
Zussen van Olga van der Meer, een roman over de bijzondere band die alleen tussen zussen bestaat. Samantha, Sabrina en Soraya kregen in hun jeugd weinig aandacht van hun ouders. Dat heeft een stempel gedrukt op de vrouwen, waar ze alle drie op een andere manier mee omgaan. Samantha heeft zich op haar carrière gestort om zich uit het milieu te werken waar ze vandaan komt. Ze wil nooit afhankelijk zijn, van niemand. Sabrina leidt het leven zoals ze vindt dat het hoort: met een man, kinderen en een deeltijdbaan. Alles klopt, behalve dat ze huwelijksproblemen heeft. Soraya is totaal ontspoord. Ze woont in een kraakpand, blowt en drinkt de hele dag door en is ook nog eens zwanger.

Sabrina en Soraya komen met hun problemen naar Samantha, net als vroeger. Daardoor komt Samantha nauwelijks aan haar eigen leven toe. Het wordt tijd dat haar zussen leren voor zichzelf te zorgen, zodat ook Samantha kan ontdekken waar haar eigen bestemming ligt.

Waarom ik dit boek wil lezen: Ik vind het heerlijk om boeken over de band tussen zussen te lezen. Ik kan me inleven in de personen en het zijn vaak heerlijke meeslepende verhalen.

Bij uitgeverij Lev. komt deze maand een inspirerend boek uit

Sietske Bakker – De Sparkle
Al het grote begint met iets kleins. Dat is De Sparkle.
Iedereen heeft dromen, ambities en goede voornemens. En toch… komt het er vaak niet van. Door één ogenschijnlijk onbelangrijk moment waardoor zijn leven een totaal andere wending nam, vroeg Sietse Bakker zich af: Wat zijn eigenlijk de details die in het leven het verschil maken tussen falen en slagen?
Geïnspireerd door het butterfly-effect – elke kleine verandering kan grote gevolgen hebben – neemt De Sparkle je mee op de zoektocht naar de details die het verschil maken in je leven, je omgeving en de wereld.

De Sparkle
… leert je concreet hoe je door kleine veranderingen de beste versie van jezelf kunt worden.
… helpt je te ontdekken welke details het verschil maken op het gebied van je gezondheid, geluk, relaties en succes.
… is voor jou misschien wel het begin van iets groots.

Waarom ik dit boek wil lezen: Boeken lezen voor het fijne lekkere zoals je ook een film kan kijken is enorm fijn maar een boek lezen en geïnspireerd worden en er dingen van leren is nog fijner. Ik heb het idee dat je van dit boek wel wat kan leren en daar ben ik dus erg benieuwd naar hoe ze dat gaan uitleggen hoe ik door kleine veranderingen de beste versie van mezelf kan worden.

boeken

Uitgeverij Boekerij heeft weer een plaatje deze maand

Lori Nelson Spielman – Een bijzonder jaar
Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen.

Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Waarom ik dit boek wil lezen: Het is een boek wat ik op het uiterlijk al zou pakken maar door de tweet van Maaike le Noble verwacht ik dat ik dit een mooie en heerlijk boek gaat vinden. Ik ben de nacht had ik hetzelfde gevoel bij toen ze hierover twitterde en dat was waar.

Welk boek zou jij willen lezen?