Boeken om naar uit te kijken #1

Boeken om naar uit te kijken #1

In de zomer catalogus van Uitgeverij Kok staan weer veel mooie boeken. Van een dubbel roman van Karin Kingsbury tot een mens is als kwetsbaar aardwerk van J.D. Heemskerk over twee vriendinnen komen ze dichter bij elkaar of juist verder van elkaar af? Ik kan in de catalogus blijven bladeren, stukjes lezen over boeken die gaan komen en noteren welke ik graag zou lezen. Jammer dat de catalogussen alleen digitaal zijn want papier is zoveel fijner en kijk je eventjes door.

Ik heb een selectie van drie boeken gemaakt die ik graag zou willen lezen.

Er was eens een prins – Rachel Hauck (verschijnt 16 juni 2015)
Het hedendaagse sprookje ‘Er was eens een prins’ van Rachel Hauck is het eerste deel in een nieuwe serie over koninklijke bruiloften.
Susanne en Nathaniel leven in totaal verschillende werelden. Zij is een doodgewoon meisje, hij de troonopvolger van Brighton Kingdom. Als ze elkaar ontmoeten tijdens een vakantie slaat de vonk over. Maar na een paar heerlijke weken moeten ze afscheid nemen. Nathaniel moet terug, om te trouwen met de bruid die zijn familie voor hem gekozen heeft. Susanne blijft achter met een gebroken hart. Nathaniel staat voor een ultiem dilemma: zijn koninkrijk of de liefde?

Waarom er was eens een prins?
Dit boek lijkt me een heerlijk verhaal over de liefde in een prachtige omgeving. Zal hij het meisje trouwen wat hij leuk vind of wat hij moet trouwen? Echt een boek voor de zomer verwacht ik.

Een dame onwaardig – Julie Klassen (verschijnt 15 september 2015)
In ‘Een dame onwaardig’ van Julie Klassen wordt een gezelschapsdame na een ongeval onverwacht aangezien voor een vrouw van stand. Een geluk bij een ongeluk?

Boeken-om-naar-uit-te-kijken-#1
Een jonge vrouw overleeft een afschuwelijk ongeluk en komt bij in een warme, voor haar onbekende kamer. Haar bed wordt omringd door de liefdevolle blikken van onbekenden. Haar geheugen laat haar in de steek, maar ze herinnert zich vaag een tragedie met een baby. De ring om haar vinger wijst haar op een leugen. Maar bovenal is er een geheim dat ze koste wat kost voor zichzelf moet houden. Hoewel iedereen beweert dat ze veilig is, begeeft ze zich in een huis vol vreemdelingen en kan ze niemand vertrouwen buiten zichzelf.

Waarom een dame onwaardig?
SInds ik de directrice van Rosemere heb gelezen weet ik dat ik meer boeken wil lezen die over de periode van vroeger gaan. Mijn gedachten krijgen de vrije loop en een dame onwaardig komt ook uit een tijd waar wij niet in geleefd hebben, een periode die anders is als nu.

Lenteregen – Marianne Grandia (verschijnt september 2015)
Als Merle in de spiegel kijkt, ziet ze niet een vrouw van wie ze houdt. Ze is het liefst alleen en werkt daarom thuis achter haar pc, totdat een tekort aan opdrachten haar dwingt een baan buiten de deur te zoeken. Eenmaal aan de slag als secretaresse geeft ze niet meer van zichzelf prijs dan het hoognodige. Gelukkig lijkt haar collega Kathy er ook één van het stille soort. Wanneer het huis naast dat van Martijn leeg komt te staan, hoopt hij op rustige nieuwe buren. Als de teruggetrokken Merle haar intrek neemt in het huis, lijkt die wens vervuld te worden. Maar als ze elkaar beter leren kennen, vraagt hij zich af of hij wel met rust gelaten wil worden. De vriendschap geeft zowel Merle als Martijn nieuwe hoop. Totdat er op een dag iets gebeurt wat alles doet instorten.

Waarom Lenteregen?
De intro tekst van Lenteregen trok me gelijk. Wat heeft Merle te verbergen en wat gebeurt er tussen Martijn en Merle. Soms kan een klein stukje tekst mijn interesse al wekken en kan ik niet precies uitleggen waarom maar het trekt me aan en dat heb ik bij Lenteregen.