mus

Boekenboek van Mus

Lijstjes van gelezen boeken, favoriete boeken of boeken die ik wil lezen. Ik heb veel van deze lijstjes. Deze staan overal en nergens genoteerd. Één plek voor alles boekgerelateerd zou perfect zijn. Hiervoor heeft Mus Boekenboek gemaakt.

mus

Een okergeel hardcover journal met witte kaders als accenten en boekenboek in zwart/wit. Krachtig en eenvoudig ontwerp daar hou ik wel van. De tegenplak pagina’s zijn mooi zwart met letters in wit en oker. Het boek is mooi en rustig vormgegeven. Bovenaan de pagina’s getekende boeken in oker en zwart en rechts een navigator balk die je handig laat zien waar zich wat in het boek bevindt.

mus

Lekker offline met boekenboek bezig zijn. Offline bezig zijn met je boeken is fijn. Niet alles online bijhouden maar echt met pen en papier een eigen naslagwerk maken die gewoon in je boekenkast kan staan. Boekenboek is heel uitgebreid en vol met verschillende categorieën om in te vullen. Van A t/m Z kan je je boekenkast invullen. Per letter kan je 20 boeken kwijt. Zo kan je echt veel boeken noteren in deze journal al zullen sommige letters sneller vol zijn dan andere.

Na je boekenkast volgt je wensenlijst. 10 pagina’s van 20 regels om de boeken in te vullen die je nog wilt lezen. Zat ruimte lijkt me om een tijdje vooruit te gaan. Hierna volgt Favorieten. Favorieten is opgedeeld in Favoriete boeken en Favoriete auteur. Bij favoriete boeken kan je op 12 pagina’s je favoriete boeken kwijt. Bij favoriete auteur heb je ook 12 pagina’s maar in plaats van 20 regels zet je de auteur neer en daaronder de titels zo kan je meer van één auteur kwijt. Zelf vind ik dit heel fijn aangezien ik veel van één auteur vaak favoriet vindt.

Trackers

Het tabblad trackers heeft 12 pagina’s waar je bij kan houden hoe lang je hebt gelezen. Ideaal zeker wanneer je wat meer wilt gaan lezen. Zo kun je namelijk goed zien of je ook meer aan het lezen bent.

Challenges

Drie verschillende challenges kan je invullen in je boekenboek. Challenge 1; Ik wil dit jaar… boeken lezen. Onder je ingevulde antwoord vindt je 50 boeken om in te vullen welk boek je hebt gelezen. Challenge 2: 30 dagen lang elke dag leze. Daar vind je 30 boeken op één pagina met daaronder een lijn om in te vullen de dag en of het aantal bladzijden. Deze kan je in totaal 12 keer invullen. Challenges 3: Challenge 3 is opgedeeld in twee verschillende challenges die je beide 2x kan invullen. De eerste challenge is lees het alphabet en de tweede is elke maand een ander thema.

Quote

Het tabblad Quote bevat per pagina 4 blokken met daar in te vullen de titel, auteur en de quote. Iets wat ik vaak vergeet tijdens het lezen of de notitie verlies van een mooie tekst. Nu kan ik dit verzamelen bij dit tabblad in mijn boekenboek.

Leesverslagen

De meest in te vullen pagina’s zijn voor je leesverslagen. 100 leesverslagen kan je maken en best uitgebreid. Zo vul de standaard gegevens in maar wordt er ook gevraagd waarom je dit boek wilde lezen, wat je de beste passage vond, de sterke en zwakke punten en nog veel meer. Heel lek om op deze manier over een boek na te denken. Na verslag 100 vindt je 100 regels waar je een overzicht kan maken van je verslagen en kan je ze gemakkelijk terug vinden.

(Uit)geleend

Als laatste 2x 2 pagina’s waar je je geleende boeken kan invullen maar ook je uitgeleende boeken. Heel overzichtelijk en handig dat dit erin zit.

Op het moment zijn er voor mij nog veel lege pagina’s te vullen en dat ga ik met alle plezier doen. Ik vind het een uitgebreide journal voor alle boeken gerelateerde info. De challenges zijn echt leuk en een tracker vind ik zeker tof. Wil je deze Boekenboek die Mus heeft gemaakt kopen dan kan dat voor € 14,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC