Boekenfestijn aankopen 1

Boekenfestijn aankopen 1

Vorig jaar reden Rianne en ik zo richting het boekenfestijn, brienenoordbrug over stukje snelweg, rotweg, parkeren klaar. Dit jaar regen, met bakken uit de hemel en als dat gebeurt is het dag A20 en A16, hallo file. Waren we eindelijk uit de file staat er een file voor de parkeerplaats want iedereen wou vroeg aanwezig zijn voor vrienden van amstel Why?

Met een ruim half uur vertraging waren we aanbeland in de hal van Ahoy voor het Boekenfestijn. Rijen tafels vol met boeken, kinderboeken, romans, thrillers, hobby, psychologie, natuur, eten enz enz. Elke tafel hebben we gezien, hebben we de boeken bekeken en kwamen er boeken in ons mandje. Aan het einde zijn we de boeken gaan uitzoeken en hebben we allebei een leuke stapel mee naar huis kunnen nemen.

De boeken die ik kocht zijn:

Boekenfestijn aankopen 1

Ik, Zlatan – Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic is het type voetballer dat de ene dag miljoenen fans in vervoering brengt, en zich de volgende dag met zijn wangedrag de woede van pers, medespelers en coach op de hals haalt. In Ik, Zlatan vertelt hij zijn levensverhaal – van straatjongen in een immigrantenwijk tot superster in de Champions League, van Malmö tot Amsterdam, van Ajax tot AC Milan.

Esther Verhoef – Rendez-vous
Wie heeft niet de droom te emigreren naar het zuiden van Frankrijk waar het klimaat beter, de mensen minder gehaast, de omgeving weidser, de natuur meer aanwezig, en de algehele stemming vrolijker is? Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man en twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d’hôtes. De werkelijkheid haalt de droom in. Waar haal je goede werklui vandaan in een vreemd dorp waar je nog niet eens de bakker weet te vinden? Hoe stel je je kinderen gerust die de taal nog niet machtig zijn en al hun vriendjes hebben moeten achterlaten? Hoe houd je je relatie opwindend terwijl de stress van de verbouwing steeds zwaarder op je schouders drukt? Terwijl de hectiek in en om het huis steeds groter wordt vlucht Simone – die er genoeg van heeft haar leven continu aan dat van haar man aan te passen – in een hartstochtelijke affaire met de aantrekkelijke twintigjarige Michel. Ze raakt daarbij echter langzaam maar zeker de controle over haar eens zo georganiseerde leven kwijt.

Madeleine Wickham – Slapeloze nachten
Chloe, haar man Philip en de kinderen mogen een week logeren in de vakantievilla van Chloe’s rijke vriend Gerard in Spanje – perfect. Hugh, zijn echtgenote Amanda en de kinderen accepteren dankbaar eenzelfde aanbod van Hughs oude vriend Gerard – perfect. Wanneer de afzonderlijke families na een vermoeiende reis op hun bestemming arriveren wacht hen een schok. Er is dubbel geboekt! Het dreigt een ongemakkelijke week te worden. En spoedig bereiken de spanningen in de hitte van de Spaanse zon het kookpunt. Tot overmaat van ramp begint het erop te lijken dat Gerard heel goed wist wat hij deed…

Chantal van Gastel – Zwaar verliefd
Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met zn drieen, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel. Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Jodi Picoult – De kleine getuige
Hulpofficier van justitie Nina Frost behandelt het soort misdaden dat families verscheurt. Ze leert dat medeleven tonen en keihard strijden voor rechtvaardigheid de enige manier is om dit mijnenveld over te steken. Maar als Nina ontdekt dat haar vijfjarige zoontje Nathaniel seksueel is misbruikt, worden in één klap al haar absolute waarheden weggevaagd. Ze besluit het recht in eigen hand te nemen – ongeacht de consequenties…

Joy Fielding – Blind vertrouwen
De vijftigjarige Marcy is door haar man verlaten voor een jongere vrouw. Dat is echter nog niets vergeleken met de pijn die Marcy bij zich draagt om de dood van haar 21-jarige dochter. Devon verdween tijdens een kanotocht, en haar lichaam werd nooit gevonden. Daardoor kan Marcy de dood van haar dochter niet accepteren. Na twee jaar denkt ze haar nog steeds overal te zien. Nu is ze in Ierland, op een reis die oorspronkelijk haar tweede huwelijksreis zou zijn. Als ze Devon in een flits voorbij ziet lopen, stort Marcy zich wanhopig op een gevaarlijke zoektocht. Maar zag ze haar dochter daadwerkelijk of gaat haar verdriet met haar op de loop? En als het Devon wel was, wat is er dan twee jaar geleden echt met haar gebeurd?

Sharon Bolton – Offerande
Een Shetlandse legende vertelt over de Kunal Trows: een mannenvolk dat zwangere vrouwen en baby’s steelt en wisselkinderen achterlaat. Negen dagen na de geboorte van een zoon sterft de ontvoerde moeder. De zoons bezitten speciale gaven en hebben macht over andere mensen. Maar dat zijn maar mythen… Toch? Tora Guthrie is net op de Shetlandeilanden komen wonen. Op een dag vindt ze in haar tuin een gemummificeerd lijk. Het hart is eruit gerukt en in de rug zijn runen gekerfd. Alles wijst op een rituele moord. Als verloskundige kan Tora zien dat het slachtoffer zwanger is geweest. Wat is er met de baby gebeurd? Samen met rechercheur Dana Tulloch probeert Tora aan de hand van een gevonden ring de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Dat blijkt niet eenvoudig te zijn. Tot haar ontsteltenis ontdekt Tora dat de Shetlandeilanden helemaal niet zo veilig zijn als gezegd wordt. En dat hun bewoners afschuwelijke wanpraktijken te verbergen hebben die terug te voeren zijn op de legende van de Kunal Trows…

Joy Fielding – Stille dreiging
De 40-jarige alleenstaande verpleegster Terry Painter verhuurt haar buitenhuisje aan de jonge sympathieke Alison Simms. De twee vrouwen kunnen het goed met elkaar vinden, maar Terry weet niet dat Alison in haar persoonlijke spullen snuffelt en liegt over haar baan en haar familie. Alison neemt louche kerels mee naar huis en duikt overal onuit genodigd op. Terry’s ergernis en onbehagen slaat om in achterdocht en verdenkingen. Dreigende telefoontjes van een man die veel blijkt te weten over Terry en de vorige huurster van het huisje, dragen bij aan haar groeiende paranoia. Dan komt Terry erachter dat Alison haar blijkbaar speciaal heeft uitgezocht. Wanneer Terry de vrienden en de ‘broer’ van Alison ontmoet, slaat de angst in alle hevigheid toe. Het is duidelijk dat haar mysterieuze huurster iets van plan is. Maar wat?