Boekenfestijn aankopen 2

Boekenfestijn aankopen 2

Vorige week zagen jullie de boekenfestijn aankopen van Patricia, deze week laat ik mijn aankopen zien. Terwijl dit online komt ben ik zelfs al aan het lezen in één van mijn nieuwe boeken. Waarom eerst de boeken in de kast uitlezen als je nieuwe hebt???

Lisa Gardner – Korte metten
De zaak lijkt zo klaar als een klontje: als de mishandelingen door haar man politieagente Tessa Leoni te veel worden, gaat ze door het lint en schiet hem dood. Maar Tessa laat tijdens het verhoor niets los – niet over haar echtgenoot, haar blauwe plekken of haar spoorloos verdwenen zesjarige dochter Sophie. De politie begint een zoektocht naar het meisje. Bij haar collega’s stuit rechercheur D.D. Warren op een muur van stilzwijgen. Naarmate het onderzoek vordert, komen er steeds meer duistere familiegeheimen naar boven…

Tess Gerritsen – Koud Hart
Heden: Julia Hamill doet een afgrijselijke ontdekking in haar tuin: een begraven schedel – menselijk, vrouwelijk, en volgens patholoog-anatoom Maura Isles, met de onmiskenbare sporen van moord…
Boston, 1830: Om zijn studie te betalen is de straatarme student Norris Marshall op de medische faculteit van de universiteit van Boston toegetreden tot de gelederen van ‘opgravers’ – lieden die kerkhoven plunderen. Maar deze lugubere praktijk verbleekt bij de moord op een verpleegster die toegetakeld wordt aangetroffen op het terrein van het universiteitsziekenhuis.
Wanneer een arts hetzelfde lot treft, merkt Norris dat de handel in clandestiene kadavers hem tot hoofdverdachte heeft gemaakt. Hij moet nu de enige getuige van de moord opsporen: Rose Connolly, een meisje uit de achterbuurten van Boston…

Heather Gudenkauf – In stilte gehuld
In de ochtendschemering van een broeierige zomerdag verdwijnen twee meisjes spoorloos…
In de vroege ochtend van een warme dag in augustus verdwijnen twee zevenjarige meisjes spoorloos. Calli Clark, die sinds een traumatische gebeurtenis in haar peutertijd niet meer spreekt en Petra Gregory, Calli’s hartsvriendin en stem. Zijn ze samen weggelopen? Zijn ze meegelokt? Iedereen helpt zoeken, iedereen is verdacht. Antonia, Calli’s moeder, is aanvankelijk vol vertrouwen dat haar dochter snel terugkomt. Calli gaat vaker alleen het bos in en kent het op haar duimpje. Hoewel ze ervan overtuigd is dat Griff, haar agressieve en vaak afwezige man, niets met de verdwijning van de meisjes te maken heeft, slaat de twijfel toe wanneer ze in haar achtertuin een grote en een kleine voetafdruk vindt. Samen met Petra’s vader Martin en hulpsheriff Louis, Antonia’s schoolliefde en rivaal van Griff, gaat ze op zoek naar haar dochter. Maar ook Calli’s oudere broer Ben, haar steun en toeverlaat, gaat het bos in. Alleen. Niet wetend dat hij daarmee zijn eigen leven op het spel zet.

Boekenfestijn aankopen 2

Loes den Hollander – Uitglijder
Gustaaf Jelle de Volte is ervan overtuigd dat hij meer kan dan goed recenseren. Hij wil de wereld versteld laten staan van zijn eerste literaire thriller, maar zijn reputatie staat hem in de weg. Dan krijgt hij een lumineus idee. Dat idee heet Annabel Schot, een succesvolle auteur die hij al ettelijke keren met verve geknipt en geschoren heeft. Annabel heeft een writersblock en Gustaaf heeft een voortreffelijk manuscript. Hij zoekt contact met haar. En daar krijgt hij spijt van.

Loes den Hollander – Driftleven
Er is iets met Emma. Ze is anders dan andere mensen. Ze weet hoe dat komt, maar ze ontdekt al op jonge leeftijd dat ze daar beter niet openhartig over kan zijn. Het noodlot lijkt een oogje op haar te hebben. Ze verliest steeds de mannen van wie ze houdt. Dat maakt haar woedend. De woede zoekt een uitweg in een niet alledaagse vorm. Er is iets met Cees. Dat komt door een gebeurtenis uit zijn jeugd, die zijn leven blijft beinvloeden. Cees is verliefd op Emma. Maar hij vindt Emma vreemd. Te vreemd. Hij verlaat haar. Emma wil hem terug. Cees weigert. De gevolgen zijn niet te overzien…

Loes den Hollander – Zwanenzang
Op het einde van hun middelbareschooltijd sluiten vier klasgenoten een verbond, waarbij ze elkaar beloven dat ze met niemand zullen praten over wat ze samen hebben uitgehaald. Ieder voor zich probeert daarna om alles wat er is gebeurd gewoon te vergeten. Maar er blijft toch een onaangenaam schuldgevoel in hun hoofd achter, dat door schijnbaar onschuldige woorden van anderen gemakkelijk kan worden aangewakkerd en waar ze nooit helemaal los van komen. Na twintig jaar worden Sylvie, Doortje, Vicky en Janna beurtelings geconfronteerd met hun lidmaatschap van een groep die beter niet had kunnen bestaan. Ze proberen de signalen die ze krijgen te negeren maar worden tóch gedwongen om onder ogen te zien dat hun schuld moet worden ingelost en ze een hoge prijs gaan betalen. Een té hoge prijs, zelfs… Kan hun onbekende belager, die van plan lijkt te zijn om met elk lid van de groep rigoureus af te rekenen, worden gestopt? Heeft het zin om het verleden op te rakelen of kunnen ze er beter definitief over zwijgen? Ze beseffen alle vier pas laat dat het noodlot hen op de hielen zit.

3x ariane meijer koud zuid – wit goud – zwart zaad
koud zuid Wanneer haar echtgenoot Gidon op klaarlichte dag wordt geliquideerd, spat het droomleven van de beeldschone Donia uiteen. Wat Gidon eigenlijk precies deed en hoe zijn zakenwereld in elkaar steekt, daarvan heeft Donia geen idee. Het liefst wil ze haar comfortabele leventje van winkelen en lunchen in de P.C. Hooftstraat zo snel mogelijk voortzetten.
Pas als blijkt dat ook het leven van haar zeventienjarige dochter Julia gevaar loopt, neemt Donia het heft in eigen hand. Met de hulp van Laura, een schoolvriendin van Julia, gaat ze op zoek naar antwoorden. Al snel komt ze erachter dat niets is wat het lijkt, en dat niemand is wie hij zegt te zijn? Koud-Zuid is een intrigerende literaire thriller die zich afspeelt in de wereld van het Amsterdamse Oud-Zuid. Ariane Meijer (1967) is juriste en werkte als fotomodel, actrice en televisiepresentatrice. Ze heeft een wekelijkse column in Weekend en woont met haar vriend en twee kinderen op het platteland in de buurt van Amsterdam. Eerder verscheen van haar ‘Schatje, ik ben te leuk en te sjiek voor je!’.

wit goud Om de eenzaamheid in haar villa in Amsterdam Oud-Zuid te ontvluchten, gaat de steenrijke weduwe Donia haar dochter en kleindochter opzoeken in India. Ze hoopt met deze reis een turbulente periode achter zich te kunnen laten. Maar Donia heeft na de moord op haar man nog te veel vragen die niet zijn beantwoord. Ze vermoedt dat haar schoonfamilie, vader en zoon Vanishkuram, meer weten van Gidons dood dan ze loslaten. Op een spectaculair feest aan boord van het extravagante jacht van de Vanishkurams, gaat Donia op onderzoek uit. Haar nieuwsgierigheid doet haar uiteindelijk in de vrouwengevangenis van Goa belanden.

zwart zaad Ooit leidde Donia Fisher een luxueus leventje met haar geliefde Gidon. Maar die tijd is voorbij: Gidon is dood, de bank heeft al hun bezittingen in beslag genomen en de dreiging van een oude vijand is nog steeds niet voorbij. Maar Donia kent grotere zorgen, zoals haar acute financiële problemen. Dan wordt ze gebeld door een goede vriend. Hij biedt haar een baan aan: het onderzoeken van een verzekeringsschadeclaim van het zaadbedrijf van Joost en Mark Dekker. Donia twijfelt geen seconde en gaat voor hem aan de slag. De Noord-Hollandse zaadhandelaar Mark Dekker heeft zelfmoord gepleegd. Zijn weduwe wil de zaak gauw met de verzekering afronden, maar Donia vertrouwt het niet. Waarom heeft Mark zich van het leven beroofd? Weet Marks weduwe Sanne er misschien meer van af? En wat heeft de genetische manipulatie van gewassen met het dreigende faillissement van het bedrijf te maken? Alleen Joost weet de antwoorden, maar hij is spoorloos verdwenen. Even vergeet Donia haar eigen sores, totdat het gevaar wel erg dichtbij komt.

Welk boek zijn jullie benieuwd naar?