Boekenfestijn tips

Boekenfestijn tips

Van 28 januari tot en met 31 januari is het in Rotterdam Ahoy weer tijd voor het Boekenfestijn. Al maanden staat de datum in Rianne en mijn agenda. 28 januari om 18:00 lopen wij het Ahoy in en hopen wij daar een tijdje later weer uit te lopen met een mooie buit. Vandaag deel ik een aantal Boekenfestijn tips die wij hanteren.

Wat is het Boekenfestijn
Het Boekenfestijn is een beurs met de meeste nieuwe boeken, hobby en varia-artikelen onder 1 dak. Het aanbod op het Boekenfestijn bestaat vooral uit door boekhandels retour gestuurde boeken aan uitgevers, restvoorraden, voorlaatste drukken, geïmporteerde of licht beschadigde artikelen. De artikelen kunnen een krasje of deukje hebben, maar zijn nog nooit door iemand gelezen of gebruikt. Alles is super voordelig geprijsd. Elke beurshal is zo groot als een voetbalveld met lange rijen tafels waarop alle artikelen liggen uitgestald. De variëteit is groot en alles is nieuw. Het aanbod is overzichtelijk ingedeeld in categorieën waardoor je alle artikelen op je gemak kunt bekijken

Voorbereiding voordat je naar het Boekenfestijn gaat
Wanneer je zonder voorbereiding naar het Boekenfestijn gaat kan het wel eens zijn dat het overweldigend is of je thuis komt met boeken die je al hebt. Dit wil je natuurlijk niet. Je wilt je boekenkast kunnen vullen met mooie nieuwe aankopen. Voordat je naar het boekenfestijn gaat is het daarom belangrijk dat je een lijst maakt met welke boeken je hebt. Dit kan een handgeschreven of digitale lijst zijn maar dit kan je ook doen met een app. Bepaal voor jezelf ook een budget. Wil je € 50,- uitgeven of € 100,- en hoeveel mag je boven je budget zitten. Als laatste neem je een paar tassen mee. Ik zeg een paar want boeken in één tas dragen kan aardig zwaar zijn en als je buit opeens groot is heb je genoeg tasjes bij je om ze in te vervoeren. Tassen zijn wel aanwezig maar die moet je kopen en dat geld kan je beter besteden aan boeken.

Boekenfestijn tips

Op het boekenfestijn zelf
Bij de ingang nemen wij beiden altijd een rijdend mandje mee. We lopen langs de tafels allebei aan een kant en kijken welke boeken ons intressant lijken. Rianne en ik weten goed genoeg van elkaar wat we willen lezen om het op deze manier te doen. Ben je alleen loop dan beide kanten van de tafels langs. Zie je een interessant boek, leg hem in je mandje. Ga niet langs de tafels staan lezen want er zijn meer mensen die langs de tafels willen lopen en zo moet je elke keer om elkaar heen. Wanneer je alle rijen hebt gehad die je graag wilde bekijken ga je langs de kant lekker op de grond zitten (ja lekker op de betonnen vloer) en haal je alle boeken uit je mandje. Nu kan je de stapel gaan filteren met wat je echt wilt. Wat je overhoud leg je op de tafel en het wordt voor je terug gelegd op de juiste tafel.

Ga jij ook naar het Boekenfestijn?

Bewaren