boekpresentatie

Boekpresentatie Het donkere visioen van Marjo de Vroed

Soms leer je mensen kennen en dan is de klik er. Dat had ik een aantal jaren geleden toen Marjo op mijn werk binnenstapte. We kletsten gelijk wat af. Niet veel later kom ik haar tegen bij een high tea met Chinouk Thijssen. Een middag die voorbij vloog en waarna we contact onderhielden door elkaar te volgen op social media. Marjo bracht weer een bezoekje aan mijn werk en toen kreeg ik haar eerste boek De bosdorp brigade code zwart. Ondertussen is dit weer twee jaar gelden. De tijd vliegt en toen Marjo en ik elkaar spraken op insta vroeg ik wanneer en waar is je boekpresentatie en hoopte ik maar één ding. Eerlijk twee dingen. Dat het in het weekend zou zijn en niet ver weg. 

boekpresentatie

Boekpresentatie in Ridderkerk

Toen ik las dat de locatie Ridderkerk zou zijn en het op een zaterdag was vond ik het helemaal top. Ik blokte de twee datums die ze opgaf en eenmaal de definitieve datum 10 september kwam in mijn agenda te staan. Hemelsbreed zou ik 2 ongeveer 2 km moeten lopen. Alleen er zit water tussen ons in en geen brug. Gelukkig is daar de driehoeksveer, ik stapte op de veer en nog geen 10 minuten later was ik in Ridderkerk. Al wandelend over een mooi pad zo richting de locatie. Ik was zoals ik ben veel te vroeg. Niet wetend of ik iemand zou kennen wandelde ik een extra lus. Maar toen er wat druppels gingen vallen koos ik toch om naar binnen te gaan.

Bij de deur een poster van de cover, een signeerhoekje, een tafel waar hij boek te koop zou gaan zijn, een lint met boekenpagina’s waar allemaal hartjes uitgeknipt waren. Ik werd hartelijk ontvangen door een aantal dames (1 denk ik de zus van Marjo want ze lijken enorm op elkaar). Marjo was nog de puntjes op de i aan het zetten maar kwam me ook even begroeten toen ze me zag en alleen die blik al dat ze blij was dat ik gekomen was, die was genoeg om dit te doen en bij een groep onbekenden aan te sluiten. Met wat drinken en een gebakje die heerlijk was en er prachtig uitzag ging ik bij een tafeltje staan. Wachten tot de presentatie zou gaan beginnen.

boekpresentatie

Ja en dan sta je daar, alleen. Zo niet sociaal om direct op iedereen af te stappen zeker niet als mensen elkaar allemaal kennen. Lang stond ik niet alleen want daar was Manoe. Ik ben zo slecht in namen en moest even goed nadenken of ik haar bij de eerste of de tweede high tea ontmoet had maar herkennen deed ik haar zeker. Het was de tweede maar vanaf die tijd hebben we heerlijk gekletst over van alles en nog wat. Bij ons sloot aan Fleur die kinderboekenschrijfster is bij uitgeverij Kluitman, leuk om kennis mee te maken en te horen wat ze nu aan het doen is.

Tijd voor de boekpresentatie

In een grote ruimte namen we plaats om te luisteren naar Marjo. Marjo vertelde over het proces van het schrijven, over de hoofdpersonen en las een stukje aan ons voor. Super leuk om te luisteren naar haar en te horen vertellen over haar boek. Natuurlijk kon ik niet anders dan haar boek kopen en laten signeren.

Manoe en ik kletsten nog lekker verder, we voegden ons daarna bij Fleur en daardoor leerden we ook Willemijn kennen die bezig is met haar eerste boek. Marjo voegde zich ook nog even bij ons en toen was het tijd om de veer te nemen terug naar de overkant. Met in mijn tas een nieuw boek die extra waarden heeft nu ik hem gekocht heb bij de boekpresentatie ja dat is toch specialer dan meenemen naar de presentatie en dan laten signeren. Call me crazy maar het is waar.

Deze middag gaf hele goede positieve energie en ik ging met een glimlach en een boek weer naar huis.