The book thief

The book thief

De Australische schrijver Markus Zusak bracht in 2005 The Book Thief uit. Dit boek werd een grote hit, helaas heb ik dit gemist maar heb ik wel de film gezien. Normaal kijk ik geen oorlogsfilms, gewoonweg omdat ik er niet van hou, de taal die er gesproken wordt, de felheid in de stemmen, totaal niet mijn ding. Als ik ernaar kijk doe ik het niet met plezier dan ben ik gespannen. Toch heb ik een oorlogsfilm gekeken die ik erg mooi vind en van genoten heb.

The book thief

The book thief
The Book Thief, gebaseerd op de internationale bestseller van Markus Zusak, vertelt het verhaal van Liesel (Sophie Nélisse), een bijzonder en helfdhaftig meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland naar een pleeggezin wordt gestuurd. Ze leert lezen onder aanmoediging van haar nieuwe familie en Max, een Joodse vluchteling die door hen verborgen wordt gehouden in de kelder. Voor Liesel en Max is de kracht van woorden en verbeelding de enige manier om te ontsnappen aan de ingrijpende gebeurtenissen om hen heen. The Book Thief is een inspirerend verhaal over doorzettingsvermogen en de veerkracht van de mens.

Het verhaal is echt prachtig en doet mij ook wel nadenken zou ik zonder boeken kunnen, zou ik een boek op de brandstapel kunnen gooien? Mijn hele boekenkast vol met boeken allemaal weg, ruim 300 boeken in één keer in vlammen weg. Nee ik zou dat niet kunnen.

Voor een oorlogsfilm vind ik dit echt een super film maar onthou wel dat ik de andere oorlog films niet kijk en enorm veel van boeken hou. De personen die voor de personages zijn uitgekozen zijn echt goed, Liesel wordt fantastisch gespeeld door Sophie Nélisse, haar stem is zo mooi, ze maakt het een mooi geheel.

Ga jij deze film kijken en wat zou je doen als je geen boeken meer mocht hebben? Ik ben er nog steeds niet over uit, geen boeken kan ik me nog steeds niet indenken.