Scheltema

Booklove: Scheltema

Op het Rokin is er een hele bekende boekenhandel in Amsterdam. Scheltema is hier gevestigd en daar moest ik een kijkje nemen toen ik pas geleden in Amsterdam was. Ik had er al veel van gezien op social media en er worden aardig wat dingen georganiseerd. Helaas voor mij veel te ver weg maar nu ik in Amsterdam was en zo dichtbij moest ik er even heen.

Scheltema is een boekenhandel waar de rust heerst ook al lopen er veel mensen. Je hebt totaal niet door dat er zo veel mensen zijn. Ik vind dat magisch dat je buiten de drukte hebt en zodra je dan een boekenhandel in loopt er een rust heerst. Mensen praten rustiger of helemaal niet, heerlijk vind ik dat. Het is een mooie boekenhandel. Echt elke verdieping heeft wel wat moois. Een beeld, een tekening, een tekst, een relax stoel. Kleine details maar deze details maken het zeker af en mooier dan het al is.

Hierboven een hele mooie stapel boeken waar net even de aandacht aan gegeven is om ze prominent neer te leggen. De uitgever heeft een mooi design geleverd die gezien mag worden.

 

Ben jij wel eens bij Scheltema geweest? Wat vond je ervan en welke andere boekhandels moet ik echt zien?

Bewaren