boost

Boost

Teksten met een boodschap, geschreven of verteld ik hou ervan. Ik luister naar diverse motiverende video’s of podcasts omdat het inspireert en motiveert. Naast mijn bed staat een lijstje waarin ik teksten kan wisselen en daar staat meestal een positieve of motiverende zin. Het geeft een Boost.

Het zijn inderdaad soms maar zes woorden maar geef die zes woorden eens een kans op die dag. Leef ernaar en kijk wat het je brengt. Neem deze; Vandaag is mijn welzijn mijn topprioriteit. Wanneer je in de ochtend deze zin in je hoofd prent zal je er makkelijker naar leven. Een affirmatie, positieve gedachtes laten komen, de negatieve laten gaan. Als je deze zin de dag in meeneemt pak je makkelijker de trap, kies je voor de gezonde boodschappen in plaats van de slechte. Zal je eerder nee zeggen omdat het beter voor jouw is. Neem je deze zin maar eens voor.

Soms kun je wel een klein duwtje in de goede richting nodig hebben om controle over je leven te krijgen en negatieve gedachtes te vervangen door positieve. Affirmaties zijn korte positieve zinnen om je gedachten, zelfbeeld en zelfvertrouwen een boost te geven. Soms zit je bewust of onbewust vast in een negatieve stroom gedachten. Deze stroom kun je doorbreken met een positieve affirmatie waarin je omschrijft hoe je zou willen dat de realiteit was. Als je bijvoorbeeld tegen jezelf zegt dat iedereen altijd aardig tegen je is, dan zal dit waarschijnlijk ook zo zijn. Zodra je tegen jezelf zegt “dit is zo’n dag waarop alles misgaat’ dan zal je uiteindelijk gelijk krijgen.

Werken met affirmaties kan een speelse maar krachtige manier zijn om je leven te sturen in de richting die jij wilt. In Boost vind je de mooiste positieve affirmaties als een onuitputtelijke inspiratiebron voor jezelf, maar het is ook een leuk cadeau voor iedereen die je wel wat positiviteit gunt!

Denk maar eens even terug aan de afgelopen dagen, de goede en de slechte. Hoe dacht je over je zelf welke zin zei je tegen jezelf vroeg in de morgen. Was je positief of negatief. Wanneer ik mijn dag negatief begin, in de kots stap van de kat, mijn autosleutel niet kan vinden en geen eten in huis heb dan denk ik ook wel eens wat moet er van deze dag komen. Maar dat werkt niet. Ik weet het. Dus ik draai het om in iets positief, ik luister even naar een podcast maar nu kan ik een Boost krijgen door een mooie tekst uit Boost 365 positieve affirmaties voor elke dag.

Het is een mooi vierkant boekje. Hardcover, maar door de kleuren en feeling zacht en lief. Elke tekst in het boek heeft een mooie illustratie, een ander lettertype en een andere betekenis. Al op de eerste paar bladzijdes lees ik de ene na de andere mooie tekst.

Alles wat niet bij me past, laat ik langzaam los.
Vandaag wordt een mooie dag.
Ik wordt iedere dag opgewekt en gezond wakker.
Jaloezie is mij vreemd; ik gun anderen het beste.

Een kleine greep uit de 365 teksten die je zal vinden in dit mooie boekje. Natuurlijk zal niet elke tekst bij mij passen maar de meesten wel heb ik al zo gezien. Dit is een boekje wat bij mij op mijn nachtkastje komt te liggen.

Een leuk cadeau voor jezelf. Of als cadeau aan ander die je positieve affirmaties gunt om een boost te geven aan de dag. Het boek is te koop bij bol.com voor € 14,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC