breakfast

Breakfast Club

Afgelopen zaterdag was ik aanwezig bij de Breakfast Club. De Breakfast Club werd georganiseerd door How2spendit en 7dayscloset. In de Breakfast Club volg je twee toffe workshops: Financieel Detoxen en Clean Mind & Clean Closet! En dat alles onder het genot van een heerlijk en gezond ontbijt. Deze keer staat de Breakfast Club helemaal in het teken van detoxen! Zowel op financieel gebied als in je garderobe.

How2spendit ken ik door hun website maar ook door de Bloggers avond bij A.W. Bruna waar ze al wat over hun boek vertelden dat in januari 2017 verschijnt. Hier was ik toen al meer geintresseerd geraakt in hun en toen ik hoorde dat ik bij deze Breakfast Club aanwezig mocht zijn was ik erg enthousiast. Ik mocht iemand meenemen en ik dat gelijk aan Josianne. Josianne is momenteel bezig met een no-buy challenge en dat sluit hier dus wel mooi op aan.

Rond 9 uur stap ik in de metro richting Rotterdam Centrum. Bij Eendrachtsplein stap ik uit en wandel naar de Witte de With. De straat ligt er verlaten bij. Op de beveiliging en schoonmakers na. Ik moet in een zijstraat zijn en net voor half 10 kom ik daar aan. Ik zie Saskia van Uitgeverij A.W. Bruna daar wandelen en samen lopen we al kletsend richting het pand. Buiten wacht ik op Josianne.

Josianne is er al snel en samen gaan we naar binnen. Richting de ruimte van  #Workmode wat hebben die een prachtige locatie in het centrum van Rotterdam. Enorme ramen, industrieel maar erg leuk aangekleed met groen en aan de muur prints of artikelen.

Wanneer de hele groep gearriveerd is gaan we aan de enorme tafel zitten die fantastisch aangekleed is met bloemen en ons ontbijt. We zijn met ruim 18 dames en we kunnen niet kiezen waar we gaan zitten. Op de tafel liggen envelopjes met namen erop en dat is je plek. Josianne en ik zitten dus niet naast elkaar. Ik kom naast Annebel te zitten en we kletsen al gelijk met elkaar. Echt een leuke meid en een fotograaf met prachtig beeld. Ja dat heb ik erna even opgezocht want ik was wel nieuwsgierig naar haar werk.

Op onze plek staat een doosje met daarin ons ontbijt. Een detox ontbijt gemaakt door Pixels & Kruimels. Echt enorm lekker en voedend mijn buik zit al vol na de muffin. Op tafel staat een taart die Joyce ook gemaakt heeft het lijkt wel of het geen echte taart is zo mooi is hij.

Na het ontbijt begint de workshop Clean Mind & Clean Closet. Melisa van 7DaysCloset laat zien hoe we met een clean mind rust in onze kledingkast kunnen creëren. We Leren hoe we meer kunnen halen uit onze bestaande garderobe. Er worden aan ons vragen gesteld om te beantwoorden, om met elkaar te bespreken en na te denken over onszelf en kleding. Een interactieve workshop. Je kon zelf een kledingstuk meenemen en tips erbij krijgen en ik had een rok bij me. Een mooie rok die niet goedkoop was maar ik te weinig (niet) draag vanwege het combineren wat niet lukt. Ik kreeg leuke tips waar ik in eerste instantie zelf niet aan gedacht zou hebben.


Na een korte pauze gaan we luisteren naar Nathalie van How 2 spend it. Heb jij aan het eind van je geld wel eens een stuk maand over? Lukt het je maar niet om geld opzij te leggen voor die ene droom? Of heb je gewoon behoefte om eens een grote voorjaarsschoonmaak te houden in jouw financiën? Doe dan mee aan de Financiële Detox workshop van How 2 Spend It. In deze workshop ging het over geld, hoe kan het ook anders. Met goede tips en vragen die we moesten beantwoorden was ook deze workshop erg leuk. Ik ben benieuwd naar het boek van deze dames maar daar moeten we nog even op wachten.

Aan het einde is er nog tijd voor taart en lekker kletsen. Ik vond het een gezellige ochtend met leuke dames en weer wat tips rijker.