inspirerend

Bullet Journal Inspirerend leven

Notitieboekjes, bullet journals, ik heb er best veel verzameld en allemaal gebruik ik ze voor andere doeleinden. Overal ligt wel een notitieboekje om iets in te noteren. Laatst heb ik een nieuwe bullet journal ontvangen en hoe die eruitziet wordt ik al erg blij van.

Een cadeautje

Een tijdje geleden ontving ik een mailtje van Inspirerend leven en uitgeverij AnkhHermes. Ze wilden graag mijn adres hebben om een cadeautje mijn kant op te sturen. Ik was heel benieuwd wat het zou zijn. Mijn adres had ik verstuurd en toen was het wachten, het duurde wel even voor er wat kwam dat maakte het nog spannender wat er in het pakketje zou zitten. Bij niemand op instagram of twitter had ik iets voorbij zien komen dus wat er in mijn pakketje zou zitten was echt een verrassing.

In het pakketje zit de bullet journal inspirerend leven. Mooi ingepakt met strikjes, een label met mijn naam in handlettering en twee pennen erbij zodat ik gelijk aan de slag kan. Aan de slag ga ik zeker. Ik weet gelijk waar ik de bullet journal inspirerend leven voor ga gebruiken.

Wat is een bullet journal precies

Bullet Journaling zie je overal voorbij komen. Op pinterest zijn er enorm veel borden om te volgen en je te inspireren. Instagram is een bron van inspiratie maar wat is het nu precies en waarom doen we het allemaal. Een bullet journal is een notitieboekje maar dan vol met puntjes in plaats van lijntjes. Je kan helemaal vrij aan de slag om jouw bullet journal eigen te maken,geen vast stramien maar noteren wat jij wilt en op jouw manier. Een eigen systeem om je notities, afspraken of lijstjes bij te houden. Het is wel de bedoeling dat je creatief bezig gaat zijn in je Bullet Journal, niet alleen maar tekst en afspraken maar op een mooie manier je notities noteren. Aan de slag met diverse soorten stiften, kleuren, tape, handlettering, tekeningen of knippen en plakken. Je bent dus heerlijk mindful bezig met je dagelijkse afspraken en notities, waardoor die opeens een stuk leuker worden! Je maakt jouw persoonlijke document.

Hoe werkt een bullet journal

Zo werkt een Bullet Journal: op de eerste pagina maak je altijd de index, waarin je bijhoudt wat je op op welke pagina schrijft. Het nummeren van de pagina’s is hierbij erg handig. Op iedere pagina komen zaken die voor jou belangrijk zijn. Dat kunnen to-do-lijstjes zijn, je agenda, week- of maandplanningen, tekeningen, ideeën, afspraken, noem maar op. Nu denk je vast: ‘Wordt dat geen rommeltje?’. Nee dus, want je werkt met de index, én met een legenda. Voor verschillende activiteiten heb je verschillende icoontjes (bijvoorbeeld voor een taak, een afspraak, een deadline, inspiratie of een idee), waardoor je een heel handig en overzichtelijk systeem krijgt. Het kan heel ingewikkeld lijken maar met je eigen systeem werkt het echt heel fijn. Je krijgt een goed overzicht wat er allemaal gedaan moet worden, op lange en korte termijn en op deze manier zorgt het ook voor rust.

Beginnen in de Bullet Journal Inspireren leven

De eerste stap in een bullet journal vind ik de lastigste. Waar begin ik, hoe wordt de lay-out, welke indeling is fijn, hoe maak ik de journal mooier. Allemaal vragen die dan door mijn hoofd gaan want ik wil graag dat de journal mooi is en ik er fijn in kan werken. Gewoon maar beginnen dus. Die eerste streep, stip of woord blijft altijd een dingetje maar ik ben begonnen. Deze Bullet Journal wordt voor mijn blog. Een verzamelplek voor alles wat ik wil noteren wat met mijn blog te maken heeft. Wat erin gaat komen is de planning van de maand, een lijst met binnengekomen boeken, statistieken, reacties, inspiratie en ideeën. Een hele lijst met wat erin gaat komen kan ik zo opnoemen dus tijd om de Journal te gaan verdelen en te kijken of hij fijn is.

De Bullet Journal Inspirerend leven heeft 192 bladzijde, heeft een handzaam formaat van 221 x 166 mm, een zachte maar stevige kaft en drie leeslinten. De leeslinten vind ik heel fijn want zo kan je op drie belangrijke plekken een lint doen en ben je gemakkelijk bij de pagina die je het meeste nodig hebt. Hoe de Bullet Journal eruit ziet vind ik erg mooi. De kleuren zijn heel rustig en de bladeren met de groene achtergrond geven mij een heel zen gevoel. De kleuren oranje, donkerblauw en goud vande leeslinten passen er heel mooi bij.

De pagina’s zien er goed uit en de stippen zijn goed licht van kleur. Achterin de journal vind je acht pagina’s met uitleg en tips. Hier vind je een korte uitleg over wat een bullet journal is, hoe een index eruit ziet, hoe keys werken,voorbeelden van decoraties en wat je met de journal kan doen. Altijd fijn ter inspiratie om dit bij de hand te hebben.

Mijn Bullet journal is nog lang niet vol. Ik ga hem het komende jaar flink gebruiken, hij werkt fijn, de pagina dikte is goed, het papier werkt fijn met de stiften die ik gebruik. (Bij twijfel of een stift niet doordrukt check ik dit altijd even op de laatste pagina.) Mijn bullet journal inspireren leven wordt een mooie verzamelplek voor al mijn blog gerelateerde ideeën en planningen. Met pen, stift maar ook met washitape ga ik er een mooie journal van maken.

Werk jij met een Bullet journal?

De Bullet Journal Inspirerend leven is voor € 12,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Inspirerend Leven en Uitgeverij AnkhHermes