jip

Cale Atkinson – Jip Ahoi!

Het is kinderboekenweek en door mijn brievenbus valt Jip Ahoi! van Cale Atkinson. Een prentenboek wat dus perfect is om te lezen en bekijken tijdens de kinderboekenweek. Ik kan het niet laten om het verhaal gelijk te lezen en de prenten te bekijken.

Waar gaat Jip Ahoi! over?

Jips vader is flessenpost bezorger: hij brengt alle zeebewoners netjes hun brieven. En hij komt altijd thuis met spannende verhalen, maar Jip vindt het te eng om met hem mee het water op te gaan. Ze is er zeker van dat er allerlei griezelige wezens in de zee zwemmen. Maar dan wordt haar vader ziek, en is er niemand anders die de post kan bezorgen. Jip raapt haar moed bijeen en gaat eropuit. Zal de zee echt zo eng zijn als ze dacht? Of zal ze thuiskomen met haar eigen spannende verhalen?

De plaat hierboven vind ik echt prachtig en dan zoom ik ook even in op de details in de wolken. In de wolken lees je de mantra van Jip.

Wat vind ik van dit prentenboek

Cale Atkinson heeft een mooi prentenboek gemaakt. De illustraties zijn echt prachtig. Per pagina heb je echt wel even wat te bekijken. Donkere en heldere kleuren worden afgewisseld wat erg past bij het verhaal en de gedachtes van Jip. Het is een mooi verhaal over een kind dat zich niet laat tegen houden door angsten die het heeft maar het avontuur aan gaat ls het moet. Een mooi verhaal met een boodschap die je als kind denk ik nog niet leest maar je ziet wel de prenten veranderen van angstig/somber naar helder en licht en dat brengt ook al een groot deel over wat er verteld wordt.

jip

Een prentenboek waar veel in te zien is en te ontdekken per plaat dat is Jip Ahoi! van Cale Atkinson. Het prentenboek is voor €12,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Flamingo onderdeel van BBNC

Bewaren