zee

Cale Atkinson – Naar de zee

Geniet van alle boeken die er zijn. Van prentenboeken tot educatief geniet ervan als je het leest of er wat van leert. Hou je niet aan de leeftijd die bij een boek staat want als je kan lezen en begrijpen wat er verteld wordt dan mag je alle boeken lezen die er zijn ook kinderboeken als je vijfendertig bent. Dat heb ik gedaan met Naar de zee van Cale Atkinson.

Van Cale Atkinson las ik eerder Jip Ahoi! en daar was ik van onder de indruk. Mooie illustraties en goed verhaal. Wanneer ik kennis maak met nieuwe auteurs ben ik altijd benieuwd naar het boek wat volgt, zal dat even goed zijn, slechter of beter? Naar de zee is het tweede boek wat ik lees van Cale Atkinson en weer heeft hij indruk gemaakt op me.

Verdwijnen in een prentenboek

Prentenboeken kan ik echt in verdwijnen. Elke pagina bevat een tekening en daar kijk ik dan een paar minuten naar om alles te ontdekken wat er getekend is. De cover van Naar de zee trekt al mijn aandacht doordat je een klein jongetje ziet op een walvis, het is een mooi beeld.

Tim voelt zich soms onzichtbaar op school. Tot hij op een dag Sam ontmoet. Maar Sam is niet zomaar een nieuw vriendje: hij is een walvis, en hij kan de weg naar huis niet meer vinden! Het valt niet mee om Sam terug naar de zee te brengen, maar Tim is vastberaden om te helpen. Het gebeurt tenslotte niet elke dag dat je een nieuwe vriend ontmoet!

Naar de zee is het prachtig geschreven en getekend. Het kleurgebruik is sober maar daardoor heel passend bij het thema en het gevoel wat het over moet brengen. Het is een ontroerend verhaal met mooie illustraties die ik na het lezen nogmaals bekeken heb. Veel woorden staan er niet in dit prentenboek maar dit verhaal heeft niet veel woorden nodig. De woorden die er zijn zijn krachtig.

Voor iedereen die zich wel eens niet gezien voelt. Een prentenboek met een verhaal, een boodschap en een vriendschap die mooi en puur. Het prentenboek is voor €14,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Flamingo onderdeel van BBNC

Bewaren