Candace Bushnell – Het nieuwe dagboek van Carrie – Zomer en de city

Sinds HB Gilmour americas sweethearts heb ik vier boeken gelezen waar er nu pas één van uit is de rest heb ik weer weggelegd omdat het mijn aandacht niet vast hield. Wanneer een boek me niet pakt is het echt een worsteling om er doorheen te komen en blijf ik me afvragen waarom ik hem ooit gekocht heb. Vaak als ik hem dan later nog eens pak lees ik hem zo uit, vaak heeft het met mijn stemming te maken. Dit keer was ik kennelijk meer geinterresseerd in een makkelijk boek dan een boek waar er veel verhaallijnen door elkaar lopen.

Candace Bushnell – Het nieuwe dagboek van Carrie – Zomer en de city

Het boek wat ik gelezen heb is van Candace Bushnell en het vervolg op Carries dagboeken. Zomer & de City gaat over de zomer dat Carrie in New York woont. Carrie gaat naar New York om een schrijfcursus te volgen, voordat ze goed en wel in New York is aangekomen heeft ze al een aantal dingen meegemaakt wat je als plattelandsmusje niet meemaakt. Zo begint het al met het verliezen van haar tas, haar eerste feest op de dag dat ze in New York komt en haar vreemde huisbaas. In New York ontmoet ze vreemde figuren, draagt ze vreemde kleren omdat ze goedkoop of gekregen zijn, ontmoet ze een leuke maar oude net gescheiden man, en bezoekt ze aantal aparte feestjes. In het boek ontdek je ook hoe ze Samantha, Miranda en Charlotte tegenkomt en leert kennen.

Candace Bushnell - Het nieuwe dagboek van Carrie - Zomer en de city

Mijn mening

In het begin moest ik een klein beetje in het verhaal komen maar vanaf het moment dat het boek me te pakken had kon ik het maar moeilijk weg leggen. Het is leuk, grappig en makkelijk geschreven. Sommige stukken zat ik met een grote glimlach op mijn gezicht te lezen. Je ziet Carrie voor je in de kleding die beschreven wordt en dat geeft echt een te grappig beeld. Ik vergelijk het boek met Sex and the city en niet met carrie diaries want die heb ik nog niet gekeken. Ik heb express gewacht met de serie te kijken toto ik dit boek uit had want anders krijg ik een heel ander beeld in mijn hoofd of heb ik geen zin meer om het boek te lezen.