kattenkastelen

Carin Oliver – Kattenkastelen

Twee rode monsters lopen hier in huis. Hun favoriete object zijn doosjes. Doosjes om in te zitten, op te zitten, mee te spelen, aan te krabbelen. Alles wat je met doosjes kan doen vinden ze leuk want het zijn fascinerende objecten.

Een huisje heb ik al eens proberen te maken van een doos maar natuurlijk ging dit uit mijn hoofd niet lukken. Het was een leuk huisje maar het paste niet helemaal. Wanneer er nu dozen binnenkomen die groot zijn kan ik hele mooie huizen voor onze katten bouwen want ik heb een heel leuk boek voor ze; Kattenkastelen. Kattenkastelen is een boek met allemaal voorbeelden om te maken en zo jouw kat een mooi huisje te geven om in te spelen.

20 verschillende projecten die makkelijk te maken zijn van karton. Een kasteel, vliegtuig, piratenschip, sofa, krabpaal, raket noem het maar op en het staat erin. Bij het ontwerpen moet je wel denken aan jouw kat, is hij zwaar dan moet je sommige projecten verstevigen, je moet dingen checken zodat het veilig is voor je kat en het belangrijkste het moet groot genoeg zijn.

In het boek worden alle materialen beschreven die je nodig hebt, waar je het voor nodig hebt en wat veilig is voor je kat. De basistechnieken worden uitgelegd. Ritsen en vouwen, snijden met een stanleymes, het gebruik van een lijmpistool en hoe je kokers doormidden snijd. Allemaal handige tips en zo kan ook de jongere creatieveling aan de slag.

De projecten worden stap voor stap duidelijk uitgelegd. Hoe je begint met de doos, de extra stukken die je nodig hebt en hoe je het moet bewerken.

De projecten die ik nog graag wil doen is een piramide bouwen, de onderzeeër en ook een slapbuizen plek. De slaapbuizen pek wordt nog een uitdaging om het materiaal voor te vinden maar ik ga het proberen om dat voor elkaar te krijgen. Ik heb bij mijn projecten wel een goede helper want donder helpt maar wat graag mee en keurt het karton of het goed is.

De projecten zijn super leuk, de ene wel groter dan de andere en je hebt dus wel een grote plek nodig voor het  kasteel of de locomotief. Voor kinderen is het leuk om te doen maar als volwassene moet je wel ene handje helpen en is het leuk om te helpen.

Voor je kat een leuk project bouwen? Doe dat met kattenkastelen voor € 12,50 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC