Carlijn Vis - Het Marktplaatsmeisje

Carlijn Vis – Het Marktplaatsmeisje

Een vrolijke gele kaft met een overlopend koffiezetapparaat op de voorkant. In het groot MARKTPLAATSMEISJE. Leuk wat gaat dat boek brengen, wanneer ben je een marktplaatsmeisje en waarom. Ik las een recensie op More Delight en deed daar mee aan de winactie waardoor ik het boek zelf ook kon gaan lezen want het boek viel op mijn deurmat vorige maand. Ik koos het boek uit als eerste van het jaar 2015. Geen ingewikkeld boek maar beginnen met een leuk, makkelijk en vermakelijk boek.

Carlijn Vis – Het Marktplaatsmeisje
Anna speurt op Marktplaats naar interieurs die op het hare lijken, in de hoop een man te vinden die bij haar past. Sinds ze op zichzelf woont in Amsterdam is haar leven stabiel: een leuk flatje, twee keer per week naar de sportschool en een baan waar ze naar hartenlust structuur in de bedrijfsvoering probeert aan te brengen. Kroon op haar werk is het vaatwasschema. Anna wil geen mannen meer in haar leven die de boel overhoop kunnen halen, daarom verricht ze op internet grondig voorwerk of maakt ze aan de hand van de inhoud van boodschappenkarretjes in de supermarkt een profielschets. Door haar theorie dat ze via Marktplaats een gelijkgestemde kan vinden, komt ze in contact met wonderlijke types. Maar is liefde wel te vinden met een theorie? Het Marktplaatsmeisje begint als een herkenbaar verhaal over de beperkingen van sociale media, maar verandert langzaam in een donker sprookje over vertrouwen en intimiteit.

Het marktplaatsmeisje is wat ik ervan verwacht had. Een leuk, gemakkelijk en vermakelijk boek. De situaties waarin Anna beland zijn leuk, tegelijkertijd zijn ze denk ik voor bijna iedereen wel herkenbaar. De een vind het leuk om op Marktplaats binnen te kijken bij anderen en iemand anders doet dat weer op Funda. Het einde vond ik wel wat jammer want dat had ik totaal niet verwacht maar dat is ook weer goed want dat houd betekent dat het niet voorspelbaar is ook al denk je dat wel. Ik hou van actuele gebeurtenissen, personen of bekende plekken in een boek. Dit maakt het net wat echter. In het begin wordt al gesproken over een tip van Miss Lipgloss en verderop in het boek kom ik nog wat actualiteiten tegen. Die details zijn leuk omdat ik zelf ook soms dingen van youtube kanalen, of blogs haal ter inspiratie.

Na het boek gelezen te hebben ging ik even naar de site van Carlijn Vis. Daar gaat het Marktplaats verhaal verder. Lees je verhalen over ontstane relaties door een verkoop op marktplaats. Maar ook andere leuke artikels. De schrijfstijl van Carlijn Vis is erg leuk en leest lekker weg.

Auteur: Carlijn Vis
Titel: Het Marktplaatsmeisje
Taal: Nederlands
Prijs via Bol.com € 18.99