geluksfactor

Carolina van Dorenmalen – Geluksfactor 10

Carolina van Dorenmalen is bekend van Foodie-ness, met haar website, instagram en youtube kanaal inspireert ze om actief en gezond te zijn maar wel door gelukkig te zijn. In Geluksfactor 10 deelt Carolina haar ervaring, tips, work-outs en recepten.

Carolina heeft jarenlang geworsteld met haar gewicht, het jojoën maakte plaats voor een verlies van 15 kilo. Hoe ze dat deed? Door middel van gezonde voeding, sporten en bewustwording. Het resultaat was een flink verlies van kilo’s en een energieker gevoel. In Geluksfactor 10 wil Carolina je helpen om jouw gezondheidsdoelen te bereiken. Het boek is een vier weken programma, het zijn de schema’s van Carolina, zodat je net als haar kan bereiken wat je wilt. Je gaat bewegen, gezond eten, leren ontspannen en met je persoonlijke uitdaging aan de slag. Je vind alles in één boek; wekelijkse voedings- en sportschema’s, boodschappentips, 40 recepten en yogaoefeningen.

Geluksfactor 10 kwam bij mij binnen en ik deed wat ik altijd doe als ik een boek voor het eerst zie. Ik blader het door, kijken hoe het eruit ziet, is het aantrekkelijk, wil ik erin beginnen. Het is een hardcover boek wat super handig is met hoe vaak je het in je handen hebt want nu blijft het een mooi boek. De vormgeving is erg mooi, leuke combinatie van lettertypes, kleurgebruik, patronen, details en kopjes het ziet er allemaal erg goed uit. De fotografie van het eten is zo geschoten dat je het wil eten, de foto’s van Carolina stralen gelukkigheid en vrolijkheid uit. Bij de work-outs zijn hele duidelijke foto’s geplaatst van alle oefeningen. Voor mij echt een boek om gelijk in te beginnen.

Wanneer je het boek openslaat zie je gelijk dat het boek uit vier stappen bestaat. Dromen, Durven, Doen en Dankjewel. Met elke stap kom je dichter bij waar je wilt zijn. In Dromen gaan je aan de slag met doelen stellen, waar wil je naartoe werken. Je gaat aan de hand van vragen bewust nadenken wat je wilt bereiken. Een goed verhaal neerzetten waarom je het wilt want met een goede basis is het makkelijker te behalen.

De tweede stap is Durven, hier ga je aan de slag met het mentale proces. Je gaat aan de slag met je mindset. Met inspirerende teksten en goede uitleg krijg je elke keer een aantal vragen die je gaat beantwoorden om inzicht te krijgen in jouw doelen en hoe je ze kan bereiken maar ook waarom je ze nog niet bereikt hebt.

De derde stap Doen daar ga je echt aan de slag. In het hoofdstuk doen ga je fysiek aan de slag, voeding, beweging, rust en mindset komen voorbij. 4 weken lang een voedingsschema, 3 weken een beweginigsschema, 2 weken een rustschema en als extra een positief mindsetschema. Elke week begint met uitleg wat we gaan doen in de week, wat zijn de regels, tips en een eetschema of workoutschema. Recepten die in het eetschema staan kan je vinden in het boek. Eenvoudige recepten, makkelijk gemaakt en bij veel recepten heb je de ingrediënten al in huis en hoef je geen rare ingrediënten te halen.

De laatste stap is Dankjewel ga je aan de slag met mindset, zelfreflectie, tevreden zijn, lief zijn voor jezelf. Een extra boost voor je Geluksfactor en de laatste tips om verder te gaan waaraan je begonnen bent.

Hierboven kan je lezen wat je allemaal in het boek vind maar hoe vind ik het boek? Het is een mooi vormgegeven boek met prachtige fotografie, mooie pagina’s en I love the qoute pagina’s. Van quote pagina;s hou ik heel erg en ik vind deze zeker bij de hoofdstukken en waar je mee aan de slag gaat passen. De recepten wil je proberen hoe je ze op de foto ziet en dat heb ik bij een aantal recepten dan ook zeker gedaan. Zo heb ik gesmikkeld van de Tip-top-tuna tonijn-spread. Die heb ik zelfs in een wrap gewikkeld en er een gezonde snak mee gemaakt voor de nieuwjaarsborrel en daar viel hij goed in de smaak. De mugcake was wat lastiger maar Carolina reageerde op mijn instastorie en wat denk je na haar hulp was hij gelukt.

Tijdens de hoofdstukken krijg je vragen en eronder staan voorbeelden hoe je de vragen het beste kan beantwoorden en dieper in kan gaan op de vraag en dat vind ik heel goed gedaan want standaard zal je zeggen ik wil 5 kg afvallen maar je kan dat uitdiepen beter verwoorden en daardoor kan je het doel beter behalen.

De workouts, zijn goede effectieve workouts en sommige die je aardig kan gaan voelen in je spieren. Ik vind dat de oefeningen goed uitgelegd worden en de foto’s maken het nog makkelijker om te weten wat je moet doen.

Eerlijk ik ben niet vier weken intensief bezig geweest met het boek. Dit omdat ik al een tijd sport en sport met een doel dus niet opeens een hele switch kan maken naar volgen van dit boek maar ook omdat ik het lastig vind om precies iemand zijn schema te volgen en dan vooral het eten. De persoon naast mij gaat dat echt niet allemaal eten. Wat ik dan wel heb gedaan? De opdrachten gevolgd, de oefeningen in mijn eigen workout toegevoegd, een aantal zaten er al in maar een aantal doe ik nu elke keer als toevoeging. Daarnaast heb ik mijn voeding met tips een beetje aangepast en probeer ik elke keer een paar recepten uit en zo kan ik weer wat veranderen en toevoegen. Ja, mindset om er gelijk helemaal in te gaan zou goed zijn, maar iedereen is anders en doet het anders.

Wat ik super leuk vind zijn de resultaten die Carolina deelt van anderen, het is erg inspirerend om te lezen en zien. Ik ga verder met de oefeningen want ze dragen zeker bij aan een fijner lichaam en er moeten nog een aantal recepten uitgeprobeerd worden. Mijn doel is nog niet bereikt en heeft een wat langere weg te gaan maar dat vind ik niet erg ik weet dat door te blijven lezen en mijn mindset aan te passen ik er ga komen.

Wil jij ook aan de slag met Geluksfactor 10? Je kan dit boek voor € 22,50  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Carrera