Cat: Mieps mijn modelletje

Werken met mensen als model is leuk en je kan ze aansturen, werken met dieren is eveneens leuk en een hele uitdaging want je kan ze bijna niet sturen, ze spreken je taal niet en zijn eigenwijs.

Cat: Mieps mijn modelletje

Mijn twee meest favoriete modellen zijn Donder en Mieps. Mieps is een geval apart, je kan haar oppakken maar dan gaat ze piepen, ga je haar aaien dan gaat ze een ander plekje zoeken en deze kleine meid zit bijna nooit stil. De laatste tijd raakt ze een beetje gewend aan mijn camera en dat is wel leuk. Wanneer ze helemaal alleen op de grote stoel gaat zitten is ze heel druk bezig. Ze gaat zichzelf eerst helemaal wassen, rondjes draaien om haar draai te vinden en dan opeens gaat ze zitten. De gehele tijd dat ze bezig is bereid ik me voor. De goede instelling zoeken en kijken hoe ik haar het beste in beeld krijg. Wanneer ze het doorheeft dat ze in de volle belangstelling staat kijkt ze recht in mijn lens. Helaas kan een klein geluidje haar al afleiden maar ook dan kan het een mooi beeld opleveren.

Cat: Mieps mijn modelletje

Toen ze eindelijk in een houding lag die ik zo Mieps vond was helaas de zon een gemene invloed waar ik op dat moment niet snel genoeg op kon reageren. Ze heeft in totaal nog geen minuut zo gelegen dus tijd om iets aan de lichtinval te doen had ik niet maar voor een volgende keer ga ik kijken hoe ik dit in mijn voorbereiding zou kunnen meenemen.