Isaac

Catherine Isaac – Jij Ik Alles

Op de voorkant van Jij Ik Alles staat; Hartverwarmend en hartverscheurend – Daily Mail. Draai je het boek om staat er in rode letters Een nieuwe auteur voor alle fans van Jojo Moyes. Deze woorden geven wel dat ik veel verwacht van dit boek. Zeker wanneer het vergeleken wordt met Jojo Moyes en dan komt er voor mij altijd één boek naar voren, Voor jou. Een boek wat me zo raakte gaat Catherine Isaac met haar boek daarbij in de buurt komen?

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.

Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

In het proloog lees je de geboorte van William en dan zijn we wanneer het boek begint tien jaar verder. Jessica en William rijden met de auto naar Frankrijk. Ze gaan naar Adam om bij hem de zomervakantie door te brengen. Je leest vanuit Jessica hoe dit verloopt, hoe ze zich voelt en langzaam leer je welke grote reden ze heeft om deze reis te maken. Tijdens het lezen gaan we soms even terug in de tijd, de tijd van Adam en Jessica samen, de tijd na de geboorte van William en het moment dat Jessica haar moeder ziek word.

Al deze momenten die terugblikken lang en kortgeleden zorgen ervoor dat je weet waarom de relatie van Jessica en Adam zo is, wat er in Jessica haar hoofd allemaal om gaat. Het zijn elke keer korte stukje maar het voegt echt wat toe aan het verhaal. Daarnaast lees je ook informatieve stukjes over een ziekte die je niet wilt krijgen.

Catherine Isaac mengt een heftig onderwerp met een zomerse vakantie op een camping in Frankrijk. Er komen een aantal moeilijke onderwerpen voorbij. Van ziekte tot alcoholisme maar ook de druk van een alleenstaande moeder. De onderwerpen komen allemaal voorbij en op een echte manier, hoe het normaal ook zou gaan. Dit zorgt voor een prachtige roman, onderwerpen die wel wat heftig zijn worden nu luchtiger besproken. Toch houd ik af en toe mijn adem in tijdens het lezen; hoe zal Adam reageren en op een punt ben je ook heel erg met William bezig. Het is luchtig geschreven, met humor en dat laat me tijdens het lezen zeker een aantal keren glimlachen.

De personages zijn neergezet of je ze echt kent terwijl je alleen maar leest vanuit Jessica leer je ze allemaal best goed kennen. Dit maakt het een compleet verhaal waar ik me echt bevind in het verhaal. Wanneer je Jij Ik Alles leest dan lees je een leuk, zielig, hoopvol boek. Ik zat echt in het verhaal aan de rand bij het zwembad of hangend aan een touw bij de watervallen, de korte hoofdstukken vlogen voorbij en dat terwijl het boek echt niet dun is met zijn 352 bladzijdes. Catherine Isaac is een goede in het rijtje met Jojo Moyes. Al heb ik bij deze niet gehuild en bij Voor jou wel maar ik leefde echt zo mee dat ik wel brokje in mijn keel had. Het is echt een hartverwarmend boek.

Dank je wel Uitgeverij Boekerij dat ik Jij Ik Alles als een heel mooi pakket thuisgestuurd kreeg. Wat was het al een cadeau om het boek op deze manier te ontvangen zo feestelijk ingepakt.

Jojo Moyes fan en dan vooral de Voor jou dan is dit een aanrader om te lezen. Dit boek is voor €15,99 te koop bij bol.com en raad ik je zeker aan te kopen en mee in het lente zonnetje te gaan zitten. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren