voor kerst

Catherine Walsh – Wat ik wil voor kerst

Wat ik wil voor kerst….. Een prachtige kerstboom in de woonkamer, een dorp dat versierd is, een heerlijk boek en een gezellig samen zijn met familie. Molly heeft niks met kerst en Andrew is een fanaat, zelf ben ik de tussenin persoon. De sfeer vind ik fantastisch maar het verplichte rondom de dagen dat vind ik lastig. Dit jaar ga ik voor een versierd huis en in de sfeer komen met kerstboeken. Wat ik wil voor kerst was het perfect begin. 

De achterflap tekst van Wat ik wil voor kerst

Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.

Molly heeft niks met kerst, Andrew is een feestdagenfanaticus, en Molly weet hoe belangrijk hij het vindt om daarvoor in Ierland te zijn. Dus die storm is een probleem. In plaats van de verstandige oplossing – samen de feestdagen vieren in Amerika – besluit ze om voor de totaal onverstandige oplossing te gaan. Ze belooft hem thuis te krijgen, op tijd voor zijn moeders befaamde kerstdiner. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. En zolang de nogal specifieke combinatie van taxi’s, vliegtuigen, boten en treinen blijft werken, kan het niet misgaan. Wat ze niet weet, terwijl de sneeuw blijft vallen, is dat het universum misschien toch nog iets anders in petto heeft…

voor kerst

Wat vond ik van Wat ik wil voor kerst?

Enorm enthousiast was ik toen ik Wat ik wil voor kerst ontving. Dan ben ik altijd een beetje bang om te gaan lezen. Bang dat mijn verwachtingen te hoog zijn. Gelukkig kon ik het niet laten om te beginnen met lezen. Vanaf bladzijde één heb ik genoten van deze Friends to lovers-romantiek. De humor en warmte spat van de bladzijdes af. Het is even geleden dat ik een boek met zo’n glimlach heb zitten lezen. Vanaf de eerste tot en met de laatste bladzijde heb ik genoten van Molly en Andrew. In mijn hoofd spoorde ik ze aan om actie te ondernemen, normaal te doen en nog veel meer.

Er stroomt weer warmte door me heen, een rijk goed gevoel dat verzachting brengt.

De schrijfstijl van Catherine Walsh is fijn. Ze brengt humor in haar verhaal en gebruikt een fijne zinsbouw die makkelijk leest. We volgen de loop van hun vriendschap door een glimp op te vangen van elke vlucht die ze in de afgelopen tien jaren hebben gedeeld. We gaan van verleden naar heden. Het stukje verleden is heel kort maar genoeg om meer van de twee te weten te krijgen. Het is leuk dat we vooral in het heden zijn en hun reis naar huis meemaken.

Wat ik wil voor kerst is een vrolijk, gezellig kerstromance met alle gevoelens die je wilt die voorbij komen. Koop dit boek om in kerstsfeer te komen en te genieten van Molly en Andrew. Wat ik wil voor kerst is te koop voor € 20,99 bij bol.com