chalkletter

Chalkletter schetsboek

In mijn Bullet journal ben ik lekker bezig met mijn eigen indeling en maak ik het mooi met sierlijke letters en wat handlettering echt een eigen journal. Het is leuk om creatief te zijn met letters en woorden. Het is iets wat zeker bij me past als Grafisch Vormgever om bezig te zijn met letters. Het is ontspannend en leuk en het Chalkletter schetsboek is heerlijk om daar even in bezig te kunnen zijn.

Het Chalkletter Schetsboek is een A4 boek met een verharde kaft. Dit boek heeft zwarte pagina’s en is daarom ideaal om te oefenen met Chalkletteren. Op de voorkant zie je al leuke inspiratie woorden en versiersels, zelf krijg ik dan direct zin om aan de slag te gaan.

Wat handig is van dit schetsboek is zeker het leeslint. Makkelijk kan je vinden op welke pagina je bezig was en kan je direct verder waar je gebleven was. Het is een klein detail maar het werkt wel erg fijn en gemakkelijk. Je bent niet eerst aan het zoeken waar je gebleven was. Vooral handig wanneer je niet voorin begint zoals ik maar halverwege omdat je iets mooi vind om na te maken.

Het boek begint met een hele korte uitleg. Een uitleg over letters, stokken, staarten, schreef en schreefloos maar ook wat wil je zeggen met je tekst wat doe je groot en wat kan minder groot. Even een hele korte cursus voor je aan de slag kan. Misschien voor sommigen wat te kort maar dat is wel logisch want dit boek is ideaal te gebruiken naast bijvoorbeeld Het complete boek voor Chalkletteren.

Alle pagina’s hebben links een afbeelding en rechts een leeg zwart vel, op de kleine witte puntjes na. De puntjes zijn gemakkelijk om zo te weten dat je recht gaat op de pagina. De linkerafbeeldingen is ter inspiratie maar kan je natuurlijk ook namaken. Op een groot ander deel van de linker pagina’s vind je letters. Per pagina vind je ander soort letters. Op de rechterpagina zijn dan lijntjes aangebracht zodat je kan oefenen.

Het papier is heel stevig en dat werkt dan ook super fijn. Wanneer je wat harder duwt met je krijt is dit niet aan de andere kant te zien. In het boek heb ik gewerkt met diverse soorten krijt. Zo heb ik gewerkt met conté en bordkrijt maar ook met potlood. Je kan ook met witte stiften werken maar helaas hadden ze deze bij ons niet dus heb ik dat nog niet geprobeerd. Daarnaast ben ik nog niet zo goed dat ik gelijk met stift zal beginnen maar misschien wel handig om dan eerst met potlood en dan met stift af te maken.

Alleen wit vond ik na een tijd best saai dus ben ik gaan kijken welke kleuren er mooi werkten op het zwarte papier en dat zijn er best nog veel. Het maakt de teksten kleurrijker en vrolijker als er net een accentje bij zit.

Het boek is nog lang niet vol, ik ben er zeker vele uurtjes nog mee zoet en een witte stift ga ik zeker aanschaffen om mee te oefenen.

Chalkletteren is heerlijk ontspannend en super leuk om te doen Voor € 12,50 is dit boek te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC

Bewaren

Bewaren

Bewaren