Challenges voor 2016

Challenges voor 2016

Welkom in 2016, een jaar met 366 dagen, een jaar waarin bevrijdingsdag en hemelvaartsdag op dezelfde dag vallen en er weer zat te doen is. Challenges ga ik aan met mezelf, niet met anderen. Vroeger waarschijnlijk wel maar tegenwoordig doe ik challenges echt alleen voor mezelf. Dit jaar wil ik een aantal challenges met mezelf aangaan. Ik doe dit om mezelf uit te dagen, iets te doen/ervaren/nieuwe dingen te ontdekken en meer te doen van wat ik leuk vind.

De challenges die ik voor mezelf maak zijn maar voor een aantal dingen in mijn leven. Niet voor alles maak ik een challenge aan want het moet wel leuk blijven. Wel hoop ik zoveel mogelijk weer uit het jaar te halen. Veel leuke dingen te doen, zoals weer eens vliegeren want dat is jaren geleden en voordat ik zo veel last had met mijn arm deed ik het graag. Veel wandelingen maken door het bos en nieuwe paden nemen of lekker naar de plas te gaan en daar rustig lezen. Ik wil mijn vriendinnen natuurlijk ook dit jaar weer zien, gezellig eten, kletsen en leuke dingen mee doen. Voor mijn blog hoop ik op weer een jaar met goede samenwerkingen, fijne bezoekers aantallen en mooie en lieve reacties. Ik hoop met plezier verder te kunnen groeien met mijn blog aangezien ik het erg leuk vind om te doen, ik heb ook zat ideeën en inspiratie gelukkig. Voor de liefde hoop ik dat wij ook dit jaar weer zo sterk zijn samen en weer nog meer van elkaar houden. Voor ons is het  een jubileum jaar want over een maand zijn we alweer 10 jaar samen, de tijd vliegt voorbij. Verder hoop ik te genieten van kleine en grote momenten en te groeien in kennis.

De challenges die ik met mezelf wil aangaan:

Boeken
Ik zou aan het einde van het jaar op 50 gelezen boeken willen uitkomen.

Cultuur
Wanneer ik in een museum ben besef ik hoe leuk en interessant ik het vind en vraag ik me af waarom ik het niet vaker doe. Daarom voeg ik aan de challenge toe vier keer een museum te bezoeken.

Films
Hoeveel films ik het afgelopen jaar heb gekeken, en dan echt gekeken niet half half, zal niet veel zijn. Ik doe dit veel te weinig en er is zoveel moois om te zien. Laten ze beginnen met 25 films met de voorwaarde dat ik ze nog niet gezien heb.

Fotografie
Een fotoproject starten en afmaken. De naam van het project; verandering. Alleen de naam is bedacht de invulling moet er nog compleet aan gegeven worden.

Hardlopen
Hardlopen vind ik fijn en doe ik omdat ik het lekker en erg leuk vind. Dit jaar staat het in het teken van genieten. Toch wik ik mezelf uitdagen, iets nieuws ervaren. Ik wil een week lang elke dag hardlopen met een minimum van 3 km. Een week is niet lang maar het is sowieso een uitdaging.

Muziek
Adele staat op repeat in de auto, pink op mijn mp3 speler en verder wat oude nummers of hier en daar een nieuwe maar verder elke keer weer diezelfde nummers. Daarom ook 25 albums die ik nog niet heb geluisterd beluisteren. Wie weet komt er dan wat meer variatie in mijn muziek.

Genoeg opdrachten om mee aan de slag te gaan. Het is geen moeten voor mij maar een motivatie challenge, een uitgangspunt om dingen te doen die ik leuk vind. Voor mijn challenges heb ik een afvink lijst gemaakt zodat ik duidelijk weet wat mijn challenges zijn voor dit jaar. Ik kan invullen wat ik heb gedaan en zo blijf ik gemotiveerd bezig. Over boeken, hardlopen en fotografie zullen jullie nog een uitgebreidere post lezen de komende dagen.

Maak jij wel eens zulke challenges voor jezelf?