Beter laat

Charlotte de Monchy – Beter laat dan nooit

Beter laat dan nooit lacht me tegemoet wanneer ik hem op tafel zie liggen. Een cover die mij een fijn gevoel geeft dat zal dan toch ook een heerlijk verhaal zijn?

Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan.

Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden.

En of het een heerlijk verhaal was. Natuurlijk weet ik dat een feel good boek een fijn gevoel geeft en dat aan het einde alles helemaal goed komt. Toch weet Charlotte de Monchy me weer te laten genieten met haar schrijfstijl en haar verhaal. De gebeurtenissen in Beter laat dan nooit volgen elkaar rap op. Hierdoor zit er een lekker ritme in het verhaal. Naast het ritme waarmee geschreven is doet Charlotte dit met een beeldende omschrijving. Ik weet waar ze zitten als ze een visje eten, hoe het kantoor van James Miller eruit ziet en zelfs de rotsenpartij naar het strandje ken ik.

Het is niet alleen maar happy happy wanneer je Beter laat dan nooit leest. Er zijn alledaagse gebeurtenissen zoals een relatie die verbroken wordt, het overlijden van iemand. Gelukkig is het meer leuke dan nare gebeurtenissen en dat maakt het een heerlijk verhaal.

Dit soort boeken geven me een fijn gevoel. Ik lees met een glimlach op mijn gezicht en elke keer lees ik nog een paar bladzijdes extra. Wil jij ook zo genieten van een boek lees dan gewoon Beter laat dan nooit. Te koop bij bol.com voor €15,99. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij