Tegen

Charlotte de Monchy – Tegen beter weten in

Er zijn boeken waar je naar uitkijkt en boeken waar je naar uitkijkt in een bepaalde perioe. Boeken van Charlotte de Monchy vindt ik bij de lente/zomer horen. Gelukkig kwam haar nieuwe boek pas geleden uit en heb ik Tegen beter weten in lekker in de zon op mijn balkon kunnen lezen.Vreemd dat ik haar boeken graag in de lente/zomer lees? Voor mij niet want de sfeer in Charlotte haar boeken is echt bijna altijd zonnig en zomers. Dus dan wil ik op dat moment zelf ook van de zon genieten en niet binnen zitten met een dikke trui en de verwarming aan.

Waar gaat Tegen beter weten in over?

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen. Helaas woont Marius inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil hij met rust gelaten worden. Het contract heeft hij destijds getekend onder druk van zijn agent maar nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke verhuurder Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige popster.

Tegen

Wat vond ik van Tegen beter weten in?

In het zonnetje op mijn balkon heb ik genoten van Tegen beter weten in. Je leest twee verhalen. Het verhaal van Lois en van Jill Door de twee verhaallijnen gebeurt er continu iets. De verhaallijnen vullen elkaar aan dus is het niet vervelend dat er twee verhaallijnen zijn. Ze komen op sommige punten zelfs samen in het boek. Wel had ik af en toe moeite met onthouden wie Lois en wie Jill was. Voor mij liggen de namen te dicht bij elkaar maar gelukkig stoorde me dit verder niet ik moest alleen soms even nadenken.

Het is een verhaal met vriendschap, liefde, onzekerheden en verleden. Jill en Lois worden allebei neergezet als sterke personen die gaan voor wat ze willen bereiken en dit proberen op allerlei manieren. Het zijn personages waarin je je zou kunnen herkennen. Voor mijn idee zijn het net dertigers die zoeken naar de vastigheid in hun leven en gaan voor wat ze willen bereiken.

Charlotte De Monchy heeft een fijne manier van schrijven. Het is een vlotte manier waarmee ze het boek heeft geschreven. De gebeurtenissen volgen elkaar op en er valt geen gat in het verhaal waar je jezelf doorheen moet vechten. Dit komt ook zeker door de twee verhaallijnen daardoor blijft er voortdurend actie.

Klein detail over Marius, in mijn hoofd was hij Nick Carter van de Backstreet Boys. Zo zag ik het voor me want ze hadden het over weerwolven in de muziek. Precies dat hadden de Backstreet Boys ook dus dit gaf mij echt een Nick Carter gevoel.

Wil je een vrolijke feelgood lezen waar ook nog de nodige humor gebruikt wordt lees dan Tegen beter weten in. Het boek is voor € 15,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij