chidera

Chidera Eggerue – Wat een tijd om alleen te zijn

Chidera Eggereu is beter bekend als de Slumflower. Chidera is een bekroond blogger, spreker, creative director en presentator van The MOBO Awards. Haar blog The Slumflower gaat in op de onderwerpen female empowerment, zelfvertrouwen, eigenliefde, kroeshaar, mode en zelfonderzoek. Ze schreef haar eigen boek wat een pareltje is in woorden en vormgeving.

In Wat een tijd om alleen te zijn! is The Slumflower je levensgoeroe, vertrouwelinge en beste vriendin. Ze laat je zien dat alleen zijn niet slechts gewoon oké is: het is zo ongeveer het allerbeste wat je verdorie ooit is overkomen. Zoals ze zegt: ‘je bent bad as hell en gemaakt met een bedoeling.’ Het is tijd dat je je dat beseft.

De stapels verhelderende spreekwoorden uit het Igbo van haar Nigeriaanse moeder en Chidera’s eigen kleurrijke artwork maken van Wat een tijd om alleen te zijn! dé gids die je helpt je eigen weg in de moderne wereld te vinden. Beslis wat je waard bent, neem tijd om te helen en geef jezelf kracht in deze rommelige wereld. Vermijd andermans demonen en realiseer je dat iedereen zichzelf beschermt tegen iets – hoe agressief hun methode ook mag zijn. Onderhoud en ontwikkel gezonde relaties en vermijd giftigheid in je vriendschappen.

Voor me ligt een boek wat mijn aandacht enorm trekt. De cover is zo tof vormgegeven dat ik niet anders kan dan het boek bekijken en zien en bekijken wat er allemaal op staat.Ik sla het boek open en ik zie alleen maar pagina’s die er prachtig uit zien. Enorm grote letters met kleuren en lijnen. Teksten in diverse kleuren. Illustraties, lijnen, woorden, mijn grafische hart gaat hier zo enorm van kloppen. Het is al heerlijk om doorheen te bladeren en te kijken hoe het eruit ziet. De vormgeving draagt zeker bij aan de boodschap je weet waar de nadruk op ligt en waar het om gaat.

Chidera

Hoe tof het boek er ook uit ziet het gaat om de inhoud. Het is verdeeld in drie delen; Jij, zij en wij. Het gaat allemaal niet heel diep maar het zijn korte inzichten waar je zeker al dingen uit kan halen.

In het boek van Chidera Eggerue staan teksten met uitleg erbij. Door deze teksten ga je nadenken hoe je zelf bent naar anderen, in situaties en in relaties. Één van die teksten is. Creëer geen verwachtingen die je niet kunt waarmaken. Stop met dat eeuwige uitleggen en verklaren. De wereld heeft toch wel een mening over je. Ik vind dit een hele mooie tekst en wat er dan ook bij staat sluit ik me helemaal bij aan.

Er staan stukken tekst in waarin ik mezelf maar ook mijn relatie met anderen herken. De goede en de niet zo fijne. Goed om de herkenning en bevestiging te lezen. De herkenning lees ik in hoe Chidera Eggerue met situaties om gaat en ging en de bevestiging vind ik in hoe zij over situaties denkt en hoe ze daarmee omgaat. Nieuwe inzichten lees ik ook en dat zijn zeker waardevolle punten.

Wees lief voor jezelf

Soms staan er alleen maar een paar woorden op een pagina en denk ik al; Ja, dit dus, helemaal gelijk. Zoals; Je hoeft niet te veranderen. Verander gewoon je prioriteiten.

Het is geen dik boek, je gaat er vlot doorheen, prachtig om cadeau te doen aan jezelf of een ander. Een inspirerend boek met prachtige vormgeving. Het boek is te koop bij bol.com en kost €16,99 (dit zijn affiliaitelinks – als je een boek via deze link besteld, krijg ik een percentage van de opbrengst)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC