fataalspel

Chinouk Thijssen – Fataal spel

Chinouk Thijssen volg ik al een tijd op instagram en ik heb haar ontmoet tijdens een high tea in Rotterdam. Super leuk en gezellig was dat maar ik volg haar niet alleen daarom. Hij is van mij is het boek waarmee ik kennis maakte met haar schrijfstijl. Toen ik las dat er een Young Adult boek aankwam bij Clavis was ik gelijk enthousiast en wilde ik deze lezen wanneer deze uitkwam. Fataal spel kwam binnen en ik ben er gelijk in begonnen. 

Fataal spel gaat over Jessie en Carmen, twee zusjes die heel erg op elkaar lijken. Wanneer Jessie ontvoerd word blijkt dat de ontvoerder een foutje heeft gemaakt en Carmen had moeten hebben en dan begint het spel. Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Een Young Adult thriller vind ik soms spannender dan een gewone thriller, ik blijf gemakkelijker in het boek hangen en doorlezen. Ik heb het idee dat de opbouw sneller is en er niet een heel erg lang verhaal vooraf en omheen zit. Chinouk doet dit erg goed. De opbouw is sneller maar je krijgt nog genoeg van de personen mee om er een band mee te krijgen en de connecties tussen de personen mee te krijgen. Al heel snel zit ik midden in het verhaal en lees ik het ene na het andere hoofdstuk. De hoofdstukken zijn niet lang en lezen heel gemakkelijk. Bij één persoon had ik al snel een gevoel van jij hebt er iets mee te maken en dat gevoel zat goed maar hoe dat zat kwam pas aan het einde boven. Anderen ging ik verdenken terwijl ze er weer niks mee te maken hadden. Dat ik mensen ga verdenken maakt dat ik echt bezig ben met het verhaal. Wat is er gebeurt, waarom gebeurt het en wat gaan ze allemaal doen met Jessie. Vragen die door mijn hoofd gingen tijdens het lezen want ik wilde het allemaal weten en natuurlijk kreeg ik niet gelijk de antwoorden maar natuurlijk werd dit aan het einde duidelijk.

Voor mij is dit echt een goed boek, lekker te lezen al miste ik wel een beetje de sfeer van waar ze precies waren. Het werd wel omschreven maar het kwam niet helemaal goed op me over. Meestal kan ik heel goed voor me zien hoe kamers, huizen, omgevingen eruit zien maar helaas bij Fataal spel niet. Klein detail maar ook die moeten natuurlijk vermeld worden. Was het eind goed al goed met deze thriller? Dat moet je zelf lezen, ik kan je zeggen dat ik het einde niet leuk vond, het was goed voor het boek maar ik had graag een ander einde gehad voor mijn gevoel van lezen. Lees het boek maar en dan zal je zeker snappen wat ik bedoel.

Fataal spel van Chinouk Thijssen is voor €15,95 te koop bij bol.com . (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis

Bewaren