Gegijzeld

Chinouk Thijssen – Gegijzeld

Voor welke leeftijd Chinouk Thijssen ook schrijft haar boeken wil ik lezen. Momenteel heb ik acht boeken in mijn boekenkast staan die Chinouk Thijssen heeft geschreven en nog geen één keer heeft ze me teleurgesteld. Gegijzeld mag ik nu toevoegen aan de collectie waar helaas Één nieuwe volger nog ontbreekt.

Een van de jongens staat met een pistool op het hoofd van Casper gericht. ‘Als hij over een half uur nog niet heeft gereageerd…’ Hij kijkt om zich heen en draait zich dan terug naar Casper. ‘Ik zweer het je, jongen, dan zijn jullie allemaal dood.’

Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het feest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het belooft het feest van de eeuw te worden. De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt. Ze verbieden iedereen om het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verandert het droomfeest in een nachtmerrie…

gegijzeld

Gegijzeld van Chinouk Thijssen is een Kluitman novelle. Kluitman novelles zijn ervoor om het lezen onder de jeugd te bevorderen. Ze hebben een mooie collectie gemaakt waar nu 12 novelles in zijn verschenen. Het zijn hardcover boeken van ongeveer 100 bladzijdes, de thema’s lopen uiteen van vloggen tot verslaving. Chinouk Thijssen schreef uiteraard een spannende thriller en die heb ik gelezen.

Gegijzeld is maar honderd bladzijdes en dus ideaal om even een boek te lezen. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Het begint met een spannend proloog en daarna leren we Yasmine en Jason kennen. Tijdens het lezen wisselt het verhaal tussen Yasmine en Jason. Op deze manier krijg je een uitgebreider beeld van wat er op het feest gebeurt. Een perspectief uit twee kanten.

De spanning zit goed in het verhaal en daardoor is mijn aandacht volledig bij het boek. Aan het einde kan ik alleen maar denken; Wie is het meisje in de gele jas? Dit is echt een Chinouk detail. Iets wat me bijblijft, waar ik heel het verhaal aan moet denken.

Gegijzeld is een aanrader om te lezen als je van een spannende thriller houd en je liefde voor lezen terug wilt vinden. De leeftijd zegt 14+ en die + is zeker waar want met mijn 35 jaar heb ik weer genoten van een boek die Chinouk Thijssen heeft geschreven. Gegijzeld is voor € 8,95 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)