Chinouk Thijssen - Hij is van mij

Chinouk Thijssen – Hij is van mij

Mijn eerste Young Adult thriller na al een aantal Young Adult boeken te hebben gelezen. Ik was enorm benieuwd naar Hij is van mij  van Chinouk Thijssen en ook het YA genre thriller. Zit dit tussen de jeugd en volwassenen thrillers in? Is dit het genre wat ik miste toen ik jonger was?

Hij is van mij stond al heel lang op mijn want to read lijstje. In december zat hij in mijn winkelmandje bij bol maar ik heb dus nooit op bestellen gedrukt waarschijnlijk werd ik weer afgeleid en heb ik niet meer gekeken naar mijn winkelwagentje. Toen ik een mailtje kreeg dat ik bij de high tea mocht zijn met Chinouk Thijssen dacht ik opeens weer aan mijn bestelling. Waar waren die boeken gebleven? In het winkelmandje. Ik klikte nu wel door en twee dagen later las ik Hij is van mij. Ik kon niet zonder het boek gelezen te hebben naar de high tea. In een paar dagen las ik het boek uit.

Had ik deze baan maar nooit gekregen.
Had ik Arthur maar nooit ontmoet.
Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen.

Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken. Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega’s vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen.

Chinouk Thijssen Hij is van mij

Wat vond ik van Hij is van mij
De eerste bladzijdes een schuingedrukte tekst, gedachtes van een meisje, een onsamenhangend verhaal. Ik heb totaal geen idee waar dit heen gaat en wie het is. Natuurlijk is dit de bedoeling. Tijdens het lezen komen er nog een aantal schuingedrukte stukken voor en leer je meer over deze persoon. Tijdens het lezen heb ik vermoedens van wie deze gedachtes zijn, dan denk ik weer een ander, een stukje verder ben ik weer terug bij mijn eerste idee en natuurlijk kom ik weer uit op een ander.

Chinouk Thijssen - Hij is van mij

Het begin van het boek gaat wat snel en daar moet ik aan wennen. Dagen en zelfs een week wordt overgeslagen. Allerlei mensen komen er voorbij in een korte tijd. Allerlei ontwikkelingen in een aantal bladzijdes en dan komt het boek gelukkig op een rustiger tempo en dan snap ik wie, wat en hoe. Deze “snelle” intro is nieuw voor me maar een heel uitgebreid “langzaam”begin had nu ook niet gehoeven ik vond dit achteraf gezien wel fijn. Hij is van mij is een boek waar echt goed over nagedacht is, dit merk ik vooral aan de stukken waar er mensen worden gedrogeerd en hoe ze daar op reageren. Het is geloofwaardig en dat maakt het verhaal fijner om te lezen omdat ik niet twijfel of het wel of niet kan gebeuren. De spanning is er in het begin nog niet maar hoe verder ik kom wordt het steeds spannender. Aan het einde bij de laatste bladzijdes zat ik echt van “Nee, dit het einde, dat kan niet. Hoe, wat, nee”. Echt zo stom maar dat gevoel had ik gewoon.

Chinouk Thijssen - Hij is van mij

Chinouk Thijssen heeft met Hij is van mij een boek geschreven wat me in het begin wat vraagtekens gaf maar daarna werd de spanning opgebouwd naar een Young Adult Psychologische Thriller voor mij. Mijn vragen waren na het lezen van dit boek beantwoord. Dit is het genre wat ik miste toen ik jonger was, toen ik te oud was voor de jeugd boeken maar te jong voor de volwassenen thrillers. Ik weet zeker dat ik het toen graag had gelezen, gelukkig kan ik nu alles lezen wat ik zelf wil dus dit genre gaat vaker gelezen worden en de andere boeken van Chinouk gaan zeker nog gelezen worden.

Bewaren