break

Chinouk Thijssen – Truth or Dance 2 – Break a leg

Break a leg is het tweede deel in de Thruth or Dance trilogie. Chinouk Thijssen begon met Truth or Dance aan deze trilogie en had me toen al te pakken. Het boek kwam binnen en ik heb alle andere boeken laten liggen en ben direct hierin begonnen.

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN?
THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT.

Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Break a leg begint hetzelfde als het eerste deel. Je leest een heel spannend stuk maar dan ga je twee jaar terug in de tijd. Je leest naar mijn idee een stukje vervolg op het stukje wat je las in het eerste deel. Ik denk dat India erbij is door sommige dingen die gezegd worden maar zeker weten doe ik dat pas als ik het hele stuk kan lezen.

Binnen no time zit ik helemaal in het verhaal. Nog erger dan het eerste deel want in het eerste deel moet je de hoofdpersonen nog leren kennen. Nu ken je de hoofdpersonen en daardoor kan het verhaal ook sneller doorlopen. Het gaat weer over India, Nikki, Zoe en Lisa die te maken krijgen met Truth or dance. Het is spannend doordat je zelf ook niet weet wie Truth or dance is en waar ze is. Ze lijkt echt overal te zijn en daardoor probeer ik tijdens het lezen mee te “kijken” waar de hints zijn en waar ze is.

Chinouk Thijssen weet goed de spanning in het verhaal te brengen door de vaart waarmee ze schrijft. Deze manier van schrijven spreekt me erg aan. Het gaat over jongeren maar het wordt niet kinderachtig geschreven maar jongvolwassen. Het is een Young Adult boek maar zeker voor de iets oudere lezer ook enorm genieten om te lezen.

Iets wat niet met het verhaal te maken heeft maar wel mijn complimenten verdiend is de cover. Kijk eens naar de cover, echt liefde daarvoor en zeker ook de lijn van de trilogie. Het derde deel ben ik heel benieuwd naar hoe die is en eruit gaat zien. Deze eerste twee zijn pareltjes.

Wie denk jij dat Truth or Dance is? Bij mij veranderd het elke keer.

Nu is het wachten op het laatste deel want ik ben heel benieuwd naar hoe het nu verder met de meiden gaat? Break a leg is voor € 16,95 te koop bij Bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis