DIe

Chinouk Thijssen – Truth or Dance 3 – Dance or Die

Dance or die is het derde en laatste deel in de Thruth or Dance trilogie. Chinouk Thijssen begon met Truth or Dance aan deze trilogie en had me toen al te pakken. Break a leg was nog spannender en in dat deel werd ik elke keer op het verkeerde been gezet. Dance or Die kwam binnen en ik las het boek uit waar ik in bezig was om direct te beginnen in het laatste boek van Chinouk Thijssen.

IK BEN NOG LANG NIET KLAAR MET JULLIE.
WE ZULLEN EENS ZIEN HOELANG JULLIE HET GAAN VOLHOUDEN.
SPOILER: NIET LANG.

Het einde van India’s dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

Die

Het laatste deel is gelezen, Truth or Dance is afgelopen. Het laatste deel is het beste deel van de trilogie naar mijn mening. In het eerste deel leer je de personen kennen en komt het verhaal op gang. Er zit al wat spanning in deel één maar het tweede deel is spannender. Dat deel is erg vlot geschreven dat ik erdoorheen vlieg. Het laatste deel is voor mij het spannendste en gruwelijkste deel. Ik kan niet gaan vertellen wat er gruwelijk en spannend was want dan zou ik spoilers hier neer gaan zetten en dat wil ik niet. De spanning was in meerdere situaties gewoon echt te voelen en ik zocht mee naar oplossingen, naar wie truth or dance is.

Tot het einde was wie Truth or Dance was een mysterie voor me. Ik had mijn zinnen op een ander gezet, ik was misleid en dat was juist leuk want ik was verrast toen Truth or Dance ontmaskerd werd. Dan denk je dit is het einde maar dan komt het echte einde en ben ik gewoon weer verbaasd. Zo lastig om hier geen spoilers te zetten want ik wil uitleggen waarom mijn reacties zo zijn maar dat kan niet.

Ik vraag me echt af hoe Chinouk Thijssen dit allemaal verzonnen heeft. De normale dingen kan ik echt begrijpen maar het hele Truth or Dance vind ik zo goed verzonnen. Sommige dingen ook echt gruwelijk maar daar kan ik niks over zeggen want daarvoor moet je Dance or Die lezen. Ik legde bij één stukje gewoon het boek even weg. Ik vond het gewoon brrr te gruwelijk wat daar gebeurde maar het paste wel in het verhaal. De beelden speelden als een film voor me af omdat het zo beelden is geschreven. Maar ik moest gewoon verder lezen.

Los van het verhaal wil ik het nog even over de covers hebben. Ik was erg onder de indruk toen ik het eerste deel in mijn handen had. Een prachtige foto de tekst er heel gaaf en prominent op. In heel de serie is dit doorgezet en daar ben ik zo blij mee want een serie hoort op elkaar te lijken zodat ze mooi bij elkaar passen. De laatste past ook mooi in het deel omdat een paar keer over spitzen gaat. Logisch met als onderwerp Ballet natuurlijk maar India koopt ook een bijzonder paar.

De trilogie is klaar en ik kijk al uit naar volgend jaar wanneer Chinouk twee boeken gaat uitbrengen. Wil je nu al kennis met haar maken begin dan met deze serie. heb je deel 1 en 2 al gelezen koop dan  Dance or Die is voor € 17,95 te koop bij Bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis