positiviteit

Choosing to be positive

Choosing to be positive and have a grateful attitude is going to determine how you’re going to live your life. Positiviteit. Wat is positiviteit? Hoe kan je positiver worden en hoe beïnvloed je positiviteit?

Het is soms lastig om positiviteit in een dag te houden. Door de gebeurtenissen op een dag veranderd je beeld of gedachten hoe je ergens tegenaan kijkt. De dingen stapelen zich dan op. Je kunt niet meer zien dat iemand het goed bedoelt, de zon heerlijk schijnt en de mevrouw die aan de overkant loopt naar je lacht.

Toch is het fijner wanneer je positiviteit voelt over de gehele dag. Want ben je positief dan voel je je beter. Neem als voorbeeld een regenachtige dag, je voelt je niet lekker, op het werk een hoop gezeur en dan zorgt alles al gauw voor een hoop negativiteit. Vaak is het een opeenstapeling van gebeurtenissen. De regen is op deze dag de grote boosdoener want die maakt het niet mooier. Maar trek eens een oude jas aan en stevige schoenen en wandel door die regenbui. Zet flinke stappen en voel dat dit heerlijk kan zijn.

Terwijl ik dan wandel voel ik dat ik ervan ga genieten. Het alleen buiten zijn en de zware jas van de regen maar het beste is dan thuis komen in een warm huis. Dit stuk schreef ik al voordat het Corona virus ons land binnenkwam. Het was net ervoor en die wandeling had ik gemaakt in mijn oude winterjas. Afgelopen zaterdag regende het weer keihard. Toen wilde ik naar mijn ouders op de fiets dat had ik verzonnen. Niet wetende dat het zo hard ging regenen. Mijn ouders had ik al zes weken niet gezien denk ik. Heel mijn gevoel zei ga! Ik trok mijn hardloopkleding aan en sprong op de fiets door de regenbui. Het was toch erg lekker en mijn ouders even op afstand te zien was zo fijn.

Op het moment is het nog belangrijker om positief te zijn. We hebben allemaal te maken met de intelligente lockdown. Heel blij dat het geen full lockdown is. Op deze manier kunnen we nog steeds naar buiten. Ik mag nog steeds naar mijn werk. Natuurlijk zien de dagen er anders uit maar we maken er het beste van. In de avonduren wandel ik door het dorp en dat is zo rustgevend.

Doordat er minder in de supermarkt is en wij er het liefst maar één keer per week willen komen ben ik creatiever met het bedenken van ons avondeten en heb ik nieuwe recepten geprobeerd. Hier zaten ook recepten bij die mogen blijven. Natuurlijk heb ik mijn momenten dat ik er helemaal klaar mee ben. Weer naar de gym wil en mijn ouders, zus en mijn vriendinnen wil zien. Dat evenementen er weer zijn en ik weer kan wandelen in het Kralingse Bos en kan knuffelen met George de kat. Maar dan bedenk ik me dat ik gelukkig ben met mijn vriend en ik kan trainen op mijn balkon, mag hardlopen in mijn eigen omgeving en naar buiten kan. Dit deel ik dan ook op mijn instagram, de mogelijkheden van thuissporten.

Positief zijn is niet altijd makkelijk maar het proberen te zijn dat is wel een goed idee. Vandaag zijn mijn positieve punten waarmee ik start al heel fijn: Ik ben vandaag vrij, er ligt een nieuw boek waarin ik ga beginnen, de zon schijnt. Het minder positieve waar ik mee begin; ik heb slecht geslapen en daardoor heeft mijn lichaam weinig rust gehad. Gelukkig is het een mooi begin van de dag. Kijk jij naar de positieve kanten van de dag? Ik doe dat echt steeds meer en dat is echt heel fijn.

Ik wens je een fijne dag, geniet van alle mooie dingen die het vandaag brengt.