douglas

Claire Douglas – De pier

Op de cover van De pier staat een oude en verlaten pier, een mysterieuze, enge pier die fantastisch bij dit boek past. Tijdens het lezen zie ik hem dan ook elke keer voor me. Wat heb ik van De pier genoten, vanaf de eerste bladzijde zat ik al helemaal in het boek.

Waar gaat De pier van Claire Douglas over?

Bijna twee decennia geleden verdween de 21-jarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe. Frankie Howe wordt al twintig jaar geteisterd door nachtmerries over de verdwijning van haar beste vriendin. Ze is naar Londen verhuisd om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van Sophies broer, die haar vertelt dat er een lichaam is gevonden, weet ze dat ze niet langer kan weglopen voor het verleden. Angstig voor de emoties die loskomen als de oude wonden weer worden opengereten, keert Frankie toch terug naar het dorp waar ze opgroeide. Wat niemand daar weet, is dat Frankie een geheim met zich meedraagt. Maar wat Frankie niet weet, is dat ze niet de enige is die iets verborgen houdt.

Wat vond ik van De pier?

Vanaf de eerste pagina werd ik meegetrokken in het verhaal van Frankie Howe. Wat is er twee decennia geleden gebeurt in het plaatsje Oldcliffe? Tijdens het lezen wordt ik elke keer op een ander spoor gezet, er wordt steeds meer duidelijk maar ook weer niet. Het boek speelt zich af in het heden en het verleden. In het heden lees je wat Frankie meemaakt, de zoektocht naar wat er gebeurt is de avond dat Sophie verdween. Frankie praat veel met Sophie in haar hoofd en op deze manier kom je veel te weten over hoe de vriendschap was tussen de twee vriendinnen zeker omdat je in het verleden in de dagboekpagina’s leest van Sophie. Elke dag kom je een stapje dichterbij wat er allemaal gebeurt is. Dan denk ik het te weten, opgelost te hebben en heb ik het compleet mis en is er een briljant einde wat ik totaal niet had verwacht. Het is een onvoorspelbaar boek wat me een gevoel gaf dat ik moest blijven lezen en toch richting het einde wilde ik niet verder lezen want ik wilde nog niet dat het boek uit was.

De sfeer in het boek heeft Claire Douglas fantastisch neergezet. Ik zie tijdens het lezen de pier, de straten, het uitzicht vanuit het appartement. Het is zo beeldend geschreven en daardoor denk ik dat ik extra meegetrokken wordt in het boek.

De pier van Claire Douglas is een enorme aanrader waarvan ik vanaf de eerste pagina in het verhaal zat. Wil je hem lezen? Koop hem dan voor €19,99 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij A.W. Bruna

Bewaren

Bewaren

Bewaren