belofte

Colleen Hoover – Mijn belofte aan jou

Een half jaar geleden tijdens het summer event van Zomer & Keuning zagen wij welke boeken er gingen komen. Werden de kaften getoond en mochten we mee oordelen over covers. Hier was Mijn belofte aan jou één van. Wat ik toen over het verhaal hoorde maakte al indruk op me. Mijn interesse in dit nieuwe boek van Colleen Hoover was gewekt. De cover past perfect bij het verhaal.

Hun liefde is echt. Het leven helaas ook.

Ontrouw. Dat woord is het begin van de liefde van Quinn en Graham. Op de dag dat haar verloofde en zijn vriendin met elkaar in bed liggen, ontmoeten Quinn en Graham elkaar. Ze vallen voor elkaar. Meer dan dat: ze horen bij elkaar.

Onvruchtbaarheid. Dat woord zou weleens het einde kunnen zijn van de liefde van Quinn en Graham. Hoe geweldig hun relatie ook is, het feit dat Quinn niet zwanger kan worden, dreigt hen uit elkaar te drijven. Hoe kan het zo vreselijk misgaan? Ze hoorden toch bij elkaar? Hoe perfect hun liefde ook is, Quinn en Graham zijn allebei mensen en mensen zijn niet perfect. Het léven is verre van perfect. De vraag is of hun liefde het leven kan overleven.

Sommige boeken lees ik, ik vind het een goed verhaal, heb plezier gehad in het lezen en zijn gewoon oké. Maar je hebt boeken die je echt raken. Colleen Hoover heeft met Mijn belofte aan jou weer een prachtig boek geschreven. Wat een onderwerp ook. Onvruchtbaarheid iets wat bij vele geliefden helaas voorbij komt. Nog nooit las ik een boek over dit onderwerp, ik vind het prachtig neergezet, je leest de liefde, het verdriet en de strijd.Een onderwerp waar ik zelf niet mee te maken heb maar me zeker wel raakt tijdens het lezen, zo goed zet Colleen Hoover het neer.

Het verhaal begint echt met een geweldige opening. Niet voor Quinn en Graham maar wel voor ons als lezer. Niet hele verhalen vooraf maar gelijk drama waar een nieuw begin voor Quinn en Graham begint.  Tijdens het lezen switch je per hoofdstuk naar vroeger en nu. Zo lees je hoe Quinn en Graham elkaar hebben ontmoet, hoe hun relatie begon maar ook waar ze nu staan, waar ze mee zitten en waar Colleen Hoover je zo mee raakt. Om meer te weten over Quinn en Graham heb je deze wisseling in tijd nodig zo leef je meer met ze mee.

De gevoelens die je in het boek krijgt worden opgebouwd. Het is echt hier en dan weer daar dat je het verdriet van Quinn voelt. In het begin raakt het me nog niet zo want ik moet echt Quinn nog leren kennen maar echt de laatste hoofdstukken zat ik gewoon vol in het boek en mee te leven en ik voelde echt een klap toen er voor Quinn en Graham wat heftigs gebeurde. Het knapste van het boek vind ik wel dat er eigenlijk heel weinig gebeurt. Het is een hele kleine setting, het gaat over de liefde tussen twee mensen, wat er tussen hun staat en wat hun verscheurd. Er gebeurt zo weinig maar tegelijkertijd heel veel. De boodschap is heel mooi.

Prachtige zinnen uit Mijn belofte aan jou

Ik kan me mijn hele leven richten op de perfecte versie van het leven dat ik nooit zal hebben, of ik kan gaan genieten van het leven dat ik wel heb. En dat leven dat ik heb, zou me zoveel kansen kunnen bieden, als ik mezelf aar de gelegenheid gaf om die kansen na te jagen.

Als je alleen licht laat schijnen op je tekortkomingen stralen je volkomingen minder

Een must read! Het boek is te koop bij bol.com en kost € 15,-. (dit zijn affiliaitelinks – als je een boek via deze link besteld, krijg ik een percentage van de opbrengst)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning