Max Jackson

Colourmetrics – Max Jackson

Colourmetrics van Max Jackson is een hele andere manier van kleuren. Het is geometrisch kleuren op nummer, een puzzel. Want terwijl je vakjes inkleurt verschijnt er een vorm, een object of een dier. Dit boek bevat 21 dieren die tevoorschijn komen uit de platen terwijl je ze inkleurd.

Het is lang geleden dat ik gekleurd heb op nummer. Vroeger had ik wel zulke schilderijtjes met verf kan ik me herinneren maar dat is echt al heel lang geleden.

Vanaf de cover van colourmetrics kijkt een uil je aan met zijn indringende ogen. Dit is echt een kleurboek die eruit springt wanneer je hem in de winkel ziet liggen. Het kleurboek bevat 21 dieren puzzels om in te vullen. Naast elke plaat staan nummers met een kleur. Je zoekt je eigen stiften, verf of kleurpotloden erbij en kan aan de slag met het tevoorschijn toveren van het dier wat verstopt zit in de nummers. Natuurlijk ben je vrij om een kleur aan te passen maar doe dan wel alle vakjes met dat nummer in diezelfde kleur want anders is het idee weg.

Mijn ervaring met het colourmetrics boek

Achterin heb ik even gespiekt welke plaat ik wilde doen. Want wil je weten welk dier je gaat maken dan staat er achterin colourmetrics een overzicht van hoe ze er alle 21 uit kunnen komen te zien. Wil je dat niet dan begin je gewoon aan een plaat. Ik wilde er één met mooie kleuren en daar sprong voor mij de vlinder er wel uit.

De nummers en lijnen zijn in licht grijs op wit papier gezet. Duidelijk leesbaar en bij de meeste kleuren niet meer zichtbaar als je eroverheen kleurt. Ik heb met stiften gewerkt en dan merk ik dat bij de lichtere kleuren je de cijfers nog erdoorheen ziet komen. De cijfers zijn in licht grijs, een goede kleur om te kiezen maar bij geel zie je dit er echt nog wel doorheen komen. Wat ik persoonlijk jammer vind maar ook snap dat dit niet anders kan.

Het is heel gaaf om te zien dat er zich een plaat vormt terwijl je bezig bent. Per kleur zocht ik de nummers op en met elke kleur die erbij kwam zag ik meer vorm komen. Het kleurboek is enkelzijdig wat heel top is want zo kan je elk materiaal gebruiken om te kleuren en kan het gewoon doordrukken op de achterzijde. Wel altijd even een velletje tussen je huidige en volgende tekening leggen want dan voorkom je doordrukken.

Klein minpuntje is dat de platen heel dicht op de rand zitten. Hierdoor is het lastig om bij de randen de platen in te kleuren. Dan moet je het kleurboek helemaal open duwen en daar houd ik niet van.

Max Jackson

Colourmetrics is nog lang niet vol en maar goed ook want dan kan ik nog mooie platen maken. Mijn volgende gaat de kat zijn natuurlijk als kattenliefhebber. Wil jij ook aan de slag op een andere manier dan in een kleurboek waar je zelf de kleuren moet kiezen en al ziet wat het wordt dan is dit echt heel leuk om te doen. Colourmetrics van Max Jackson is te verkrijgen bij bol.com voor € 9,99 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij BBNC