Conqueror - Trusted to tell your story

Conqueror – Trusted to tell your story

Als grafisch vormgever en creatieveling heb ik een liefde voor papier. Ik voel graag aan papier, voelen naar de structuur, gladheid, de dikte en de bewerking. Het mooiste papier is voor mij zonder twijfel Conqueror.

Conqueror - Trusted to tell your story

Conqueror it says who you are
Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het papiersoort Conqueror publiceerde de Engelse papiermaker een 180 pagina’s tellende boek. Het is een combinatie van geschiedenis en papiervoorbeelden. Conqueror is een papiersoort dat fijn aanvoelt. Het geeft je het gevoel of het met de hand gemaakt is voor je. Een papiersoort waar zorg aan besteed is en niet zomaar een velletje is.

Het boek is prachtig van omslag tot de kleinste details. Zoals het papiersoort met zorg wordt gemaakt kan je zien dat ook het boek met veel zorg is gemaakt. Goud folie, praeg, volvlak roze met een dunne lijn, verschillende papiersoorten, stanzen en een leeslint. Veel tekst heeft het boek niet nodig het is vooral zien, voelen en bewonderen. De teksten die wel in het boek staan zijn in het Engels maar vertaald op de laatste pagina’s in maar liefst 9 talen waaronder Nederlands.

Mocht ik ooit een huisstijl voor mezelf nodig hebben dan zal laid brilliant white mijn papierkeuze van conqueror zijn. Prachtig wit met een mooie structuur. Hieronder en boven is het papier te zien. Hierboven zie je goed de structuur van het papier.

Het boek heb ik gekregen van Antalis. Her is niet te koop en alleen aan te vragen door bedrijven die met hun samenwerken.