Consistently

Consistently

Consistently is Engels voor Consequent. Als je consequent bezig bent met dingen die je wilt bereiken dan zal je ze eerder bereiken dan wanneer je er soms mee bezig bent. Mij vind je elke dag op mijn yoga matje om rek oefeningen te doen maar sta ik ook elke dag even op mijn kop om de hoofdstand te oefenen.

De quote hieronder gaat over consistently. Sinds een paar weken ben ik met een aantal dingen heel consequent bezig. Hierdoor merk ik dat ik steeds een stapje verder kom. Neem de hoofdstand. Het idee kwam van de handstand. De handstand blijkt toch even een standje te ver nadat ik hem denk ik 14 jaar niet meer gedaan heb…. wacht ik denk al langer niet meer, ik word oud. Hoe kom ik weer bij de handstand? Eerst die armen sterk maken en mijn stabiliteit als de benen omhoog zijn dus ben ik begonnen met de hoofdstand.

De hoofdstand begon echt met een downward dog en heel veel klungelen met mijn benen. Maar door dit elke dag te doen kwam ik elke keer een stapje verder. Een uitdaging maar een hele leuke. De eerste keer toen ik met mijn benen tegen de muur kwam was echt tof. Van de week had ik de hoofdstand helemaal los en stabiel. Blijven oefenen en dan kan je het gewoon. Nu blijven oefenen om naar die handstand te gaan.

Consequent zijn is voor heel veel dingen belangrijk. Drie keer in de week oefen ik de barbell overhead press met een 15 kg stang en nu na een paar weken haalde ik de 3x 12x. Iets wat ik wilde bereiken. Is het nu klaar dan? Nee hij moet nu nog goed want de laatste herhalingen waren niet perfect. Oefenen om dit goed te krijgen en dan gewichten erop.

Niet alleen in de sport is consistently belangrijk. Met fotografie, lezen, werk overal heb je dingen die je consequent moet blijven doen en toepassen om beter te worden of meer te leren. Zelfs de meest stomme dingen moet je consequent in zijn. Zoals je huis schoonhouden want anders wordt het een enorme rommel en is het geen succes voor jezelf om er in te wonen.

Wat zijn voor jouw punten die jij op wil pakken om aan te werken?